Лукић задовољан сезоном

Председник Црвене звезде Владан Лукић своју прву сезону на челу тог фудбалског клуба оценио је успешном, између осталог и зато што је са сарадницима успео да се избори са константним нападима и медијском хајком на клуб. Освојен је Куп Србије, иако је клуб омаловажаван. Лукић истиче да се Звезда окреће новој сезони и новим успесима.

"Освојили смо Куп, један од два трофеја у Србији, што нас чини изузетно поносним. Посебно, јер овом тиму нико није предвиђао овакве резултате. Афирмисали смо многе играче, консолидовали клуб", рекао је Лукић на конференцији за новинаре и додао да је највише поносан због великог броја посетилаца на Звездиним утакмицама.

Лукић је, ипак, оценио да медији нису били пријатељски настројени према Звезди, те да недавна саопштења црвено-белих, написана у врло оштром тону, нису последица агресивне политике клуба, већ само одбрана од напада.

"Више је то била дефанзива, агресивна одбрана клуба... Против Звезде се целе сезоне води хајка, прво је свима сметала моја 'дуксерица', после су говорили да имамо вашарски тим. Јавност је очекивала одговор озбиљног клуба и ми смо морали да изнесемо истину", истакао је.

Лукић је објаснио тврдњу да је некадашњи високи функционер Демократске странке Горан Весић Звездин лидер из сенке.

"Весића сам ја звао под моју сенку, а верујте да ту има доста људи, зато што може и жели да помогне Звезди", навео је Лукић и додао да се око такозваног рата саопштењима између Црвене звезде, Партизана и ФСС у јавности дигла превелика прашина.

"Шарена је лажа да се то никада пре није дешавало. Клубови су се увек борили за бољи статус. То је вечита борба", појаснио је Лукић.

Последњи сукоби у домаћем фудбалу, ипак, можда су премашили претходне, о чему сведочи и оптужба ФСС да су људи који из сенке воде Звезду претили председнику Савеза Томиславу Караџићу. Убрзо су почеле спекулације да се то односило на Радојицу Божовића.

"Рају Божовића познајем 20 година и не сећам се толике новинарске храбрости из времена када је он био близак Партизану, па ни претходним Звездиним управама. Тада никоме није сметао... Не знам зашто се наши противници баве људима са којима се ми дружимо. Можда је то страх, а нема потребе за тим. Сви смо ми спортисти", навео је Лукић.

Звездин председник  је казао и да су дугови клуба, који су пре његовог доласка на чело црвено-белих износили око 22 милиона евра и били основни проблем, умногоме смањени, али је замолио јавност за стрпљење и најавио објављивање извештаја ревизорске куће и тачних цифара у наредне две недеље.

Лукић није желео да и поред неочекивано добрих резултата навијачима обећава пласман у Лигу Европе на јесен.

"Када сам долазио у клуб рекао сам да у првој сезони не јуримо ни домаћи трофеј, а да резултате у Европи треба очекивати тек у трећој години нашег рада. Ове сезоне смо направили велики успех, добили неке поене и можда ћемо следеће због тога бити носиоци у последњем колу квалификација за Лигу Европе", рекао је Лукић.

"Нећу, ипак, да се бавим кладионичарским претпоставкама и обећавам да ћемо успети. Сви данас улажу и питање је да ли ми можемо да кажемо да смо фаворити против било кога. Али, нисмо ни аутсајдери", оценио је председник фудбалског клуба Црвена звезда.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи