Леонардо напустио Милан

Леонардо напустио клупу Милана. Управа клуба је, једно коло пре краја првенства, са бразилским стручњаком споразумно раскинула уговор. Поред лоших резултата, неспоразуми са газдом клуба Силвиом Берлусконијем главни су разлози за одлазак.

Једно коло пре краја италајанског фудбалског првенства тренер Милана Леонардо напустио је кормило екипе. Бразилски стручњак и управа росо-нера споразумно су раскинули уговор, а још није познато ко ће екипу водити у последњем колу против Јувентуса.

Као главни разлог напуштања кормила екипе наводи се неслагање са газдом клуба Силвиом Берлусконијем, који га је ове сезоне више пута критиковао код избора играча за важне мечеве.

Берлускони је две недеље раније већ најавио одлазак Бразилца са клупе Милана, када је за један италијански лист на директно питање о судбини Леонарда рекао да он сигурно напушта клуб. Газда клуба је тада прекорио непослушног тренера, оптужујући га да је тврдоглав.

Ситуацију је покушао да смири потпредседник клуба Адријано Галијани, који је рекао медијима да је Берлускони вероватно био погрешно цитиран, али већ тада је Леонардо одбројавао последње дане на клупи екипе.

После објављивања вести да су споразумно раскинули уговор, Леонардо је рекао да је ипак задовољан сезоном проведеном на клупи италијанског клуба.

"За мене је најважније било освајање места које води у Лигу шампиона, и драго ми је што је тај циљ испуњен. Јутрос смо одлучили да окончамо сарадњу на миран начин", рекао је Леонардо.

Бразилски стручњак је напустио клупу црвено-црних после разочаравајуће сезоне у којој екипа није успела да освоји ниједан трофеј.

Леонардо је на клупу екипе сео у мају 2009. године, уместо Карла Анчелотија, који је отишао у Челси. Бразилац је претходно је обављао функцију техничког директора миланског клуба.

У још једној сезони за заборав, са екипом је остварио биланс од 19 победа, 10 ремија и осам пораза, уз гол разлику 57-39.

Бразилски стручњак је од старта сезоне био на "танком леду", јер му је после разочаравајућег пораза од највећих ривала Интера (4:0)  у другом колу домаћег првенства већ претио отказ.

С обзиром на лош старт, већи део првенства росо-нери су се борили за место које води у Лигу шампиона, а једно коло пред крај заузимају трећу позицију на табели, са три бода предности испред четвртопласиране Сампдорије.

У Лиги шампиона екипа је такође разочарала. Највише боле порази од Манчестер јунајтеда осмини финала елитног клупског такмичења. После пораза на Сан Сиру од 2:3, уследио је још тежи пораз у реваншу на Олд Трафорду од 4:0. 

Као могући Леонардови наследници помињу се његов асистент Мауро Тасоти, тренер омладинаца Филипо Гали и холандски тренер, бивша звезда клуба Марко ван Бастен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи