Того на Купу Афричких нација

Афричка фудбалска конфедерација (ЦАФ)укинула је Тогу четворогодишњу забрану учешћа на Купу афричких нација,

"Извршни комитет ЦАФ-а је на састанку у Каиру, на захтев председника Исе Хајатуа, одлучио да укине суспензију Тогу", наводи се у саопштењу ЦАФ-а.

Репрезентација Тога се у јануару ове године, на позив своје Владе, повукла са Купа афричких нација у Анголи, пошто су у заседи на путу ка тој земљи, у провинцији Кабинда, убијена двојица репрезентативаца и возач аутобуса.

Док је читав свет изражавао саосећање за трагедију која је задесила селекцију Тога, ЦАФ је донео одлуку да националној селекцији те земље забрани учешће у наредна два циклуса Купа афричких нација, уз образложење да су "играчи били приморани да одустану од такмичења због притиска Владе".

Председник Фифе Сеп Блатер је почетком ове седмице челницима ЦАФ-а препоручио да се Тогу, који се у међувремену жалио Међународном суду за арбитражу у спорту, укине забрана такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи