Бекс ипак у Јужној Африци

Бекс на клупи "гордог албиона". Капело позвао бившег енглеског капитена у стручни штаб репрезентације да својим ауторитетом помогне припрему екипе за Мундијал. Фудбалски савез Енглеске покушава да искористи Бекамову популарност у циљу добијања организације Мундијала 2018. године.

Иако због повреде не може да игра за своју репрезентацију на предстојећем Мундијалу, Дејвид Бекам ће ипак бити у тиму који путује у Јужну Африку. Овај пут његова помоћ неће доћи са терена, него са клупе "гордог албиона".

Тренер Енглеске Фабио Капело одлучио је да у свој стручни штаб укључи и бившег капитена репрезентације Дејвида Бекама.

Капело од Бекса очекује помоћ "иза сцене", односно у прављењу атмосфере и припреми играча за утакмице на светском првенству.

Бекам је потврдио да је о овој ствари већ причао са Капелом и рекао да је поносан на позив који је добио од италијанског стручњака.

"Нисмо разговарали о детаљима, али почаствован сам што стручњак какав је Капело мисли да могу да му будем од помоћи", рекао је Бекс и додао да ће се репрезентацији прикључити по завршетку терапије повређене ахилове тетиве.

Иако је Капелов позив за помоћ у вођењу екипе зачудио јавност у тој земљи, медији на Острву спекулише се да је Бекамово прикључивање стручном штабу урађено из маркентишких разлога.

Енглески фудбалски савез покушаће да искористи Бекамову планетарну популарност у кандидатури за добијање домаћинства Светског првенства 2018. године.

Савез сматра да би поајвљивање бивше звезде Манчестер јунајтеда и Реала, макар на клупи своје репрезентације, повећало шансе да добијање организације тог великог такмичења.

У кампањи за добијање Мундијала 2018. године, Бекам је у седишту ФИФА предао председнику те организације Сепу Блатеру књигу кандидатуре своје земље уз поруку "Фудбал тече нашим венама".

"Овде сам у име навијача. Фудбал тече нашим венама. У име нашег тима, наше делегације и навијача, предајемо вам књигу кандидатуре", рекао је том приликом Бекам

Ипак, осим доброг маркетинга, и Капело има добре разлоге да Бекса прикључи свом тренерском тиму. Италијански стручњак сматра да играч ЛА Галаксија и даље има велики ауторитет међу саиграчима у репрезентацији, и да ће његово присуство благотворно деловати на цео тим.

Асистирање Капелу, за Бекама ће бити прво тренерско искуство, а у тренинг кампу ће бити заједно са Стјуартом Пирсом и остатком стручног штаба.

Ипак, због терапије и опоравка од повреде, Бекамово прикључивање експедицији за Јужну Африку неће се десити на тренинг кампу у Аусрији, већ ће 2. јуна, после објављивања коначног списка путника за Мундијал, заједно са 23 играча отпутовати на афрички континент.

Бекс је као играч сарађивао са највећим светским стручњацима, а на Мундијалу ће директно учити од једног од најбољих тренера на планети Фабија Капела. Медији већ сад спекулишу да би убрзо по завршетку Светског првенства могао ући у тренерске воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи