Дрогба најбољи

Дидије Дрогба проглашен за најбољег фудбалера Африке. У Трци још Били Самуел Ето и Мајкл Есјен.

Велико славље у Акри протекло је без лауерата овогодишњег трофеја најбољег фудбалера Африке, пошто је Дидије Дрогба морао да остане у Лондону. Упркос томе, нападач Целсија без велике дилеме заслужио је награду у конкуренцији Самуела Етоа и Мајкла Есјена.

Дрогба, који је ову награду већ добио 2006. године, наследио је, тако, на место најбољег фудбалера Африке Емануела Адебајора, нападача Манчестер ситија.

Награда је образложена Дрогбиним немерљивим доприносом у квалификацијама за Светско првенство у Јужној Африци, на коме ће учествовати и његова Обала Слоноваче, као и сјајним партијама које је пруззао за Челси, у чијем је дресу постигао 25 голова.

Једина сенка на Дрогбину сезону пала је на афричком Купу нација, из кога су "Слонови" испали у четвртфиналу, али је фудбалски савез те државе још пре десетак дана пронашао кривца за тај резултат и најурио селектора Вахида Халилхоџића.

Осим трофеја, Дрогби припада и награда у износу од 20.000 долара.

За најбољег младог фудбалера Африке проглашен је играч МИлана Доминик Адија, док је титулу најбољег тренера понео селектро младе репрезентације Гане Селас Татех.

За најбољи афрички клуб и најбољег играча који игра у Африци проглашени су Мазембе из Конга и капитен тог тима Тресор Мпуту Маби. Тај клуб је освојио афричку лигу шампиона.

За најбољу репрезентацију изабран је Алжир, због сензационалне победе у одлучујућој утакмици квалификација против Египта.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи