Недељковић: Здрав сам и спреман да помогнем репрезентацији

Фудбалски репрезентативац Србије Коста Недељковић каже да је здрав и спреман да помогне националном тиму на утакмицама против Шпаније и Данске у Лиги нација.

Фудбалери Србије се у Старој Пазови припремају за предстојеће дуеле у Лиги нација. "Орлови" ће 5. септембра на Стадиону "Рајко Митић" дочекати Шпанију у мечу првог кола групе А4.

"Осећај боравка у Пазови ми је познат, овде смо се увек сви лепо осећали, прво кроз млађе селекције, а сада богу хвала и са А репрезентацијом", рекао је Коста Недељковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Недељковић (18) је тренутно члан енглеске Астон виле.

"Био сам и на ширем списку пред Европско првенство, тешки тренуци за мене због повреде. У јануару сам потписао за Астон вилу, остао у Црвеној звезди шест месеци, али већ у фебруару сам имао повреду која ме је више од два месеца одвојила од терена. После касног опоравка није било реално да будем списку на Евро, али ево два-три месеца касније ту сам, здрав и спреман да помогнем репрезентацији", истакао је репрезентативац Србије.

Селектор Србије Драган Стојковић био је спреман да мења и формацију због Недељковића.

"Ја сам скроман, али мора да вам импонује кад чујете тако нешто, да селектор због вас жели да мења формацију, поготово због играча који има 18 година. Све то ми даје велику мотивацију и самопоуздање да пружам 300 одсто на терену. Трудићу се да дам свој максимум и помогнем саиграчима на терену", рекао је Недељковић.

"Можемо свакоме да се супротставимо"

Српски фудбалер је изнео утиске о Премијер лиги.

"Моје мишљење је да је најбоља. И најтежа. Сањао сам ове тренутке. Имао сам минутажу у све три утакмице, све иде својим током. Играо сам раније и са Звездом против Ситија, утакмице у Лиги шампиона. Генерално, оно што је најсвежије, дуел са Вардијем, изнудио сам жути картон. Имао сам девет или десет година када је Лестер ушао из Чемпионшипа и постао сензација, освојио Премијер лигу са Вардијем и осталим играчима. И сада играм против тог Вардија, легенде", рекао је Недељковић.

Шпанија је 14. јула освојила титулу на Европском првенству у Немачкој, пошто је у финалу победила Енглеску резултатом 2:1.

"Освојили су убедљиво Евро, генерално су играли најатрактивнији фудбал у сваком погледу. Против Данија Олма сам играо са Звездом, мој саиграч из Астон виле Торес је сада добио позив. Шпанија је велики тим, али не би требало ни прецењивати их. Респект да, можда су најбољи тренутно на свету, али ако будемо компактни и радили оно што се тражи од нас на терену, мислим да можемо свакоме да се супротставимо", закључио је Недељковић.

уторак, 03. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару