Читај ми!

Одбојкаши Србије ће играти на Светском првенству

Мушка одбојкашка репрезентација Србије изборила је пласман на Светско првенство 2025. у Манили на основу ранг-листе Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Светскa одбојкашкa федерацијa (ФИВБ) објавила је списак репрезентација које ће учествовати на Светском првенству у Манили од 12. до 28. септембра наредне године.

На шампионату света играће 32 репрезентације, које ће бити подељене у осам група са по четири селекције.

Поред домаћина Филипина, пласман на Светско првенство на основу резултата изборили су актуелни светски првак Италија и по три репрезентације са континенталних шампионата – Пољска, Словенија и Француска из Европе; САД, Канада и Куба из Северне и Средње Америке; Аргентина, Бразил и Колумбија из Јужне Америке; Јапан, Иран и Катар из Азије и Египат, Алжир и Либија из Африке.

На шампионату ће учествовати и 15 репрезентација са ФИВБ ранг-листе и то: Немачка, Србија, Холандија, Украјина, Белгија, Турска, Чешка, Бугарска, Португалија, Финска, Тунис, Кина, Румунија, Чиле и Јужна Кореја.

Жреб за планетарни шампионат у конкуренцији одбојкаша биће одржан 14. септембра од 13.30 у Манили.

После три одиграна меча у групној фази, пласман у осмину финала избориће по две најбоље селекције из сваке групе, а затим ће се играти четвртфинални мечеви, полуфинале, меч за треће место и финале. Светски првак ће за 17 дана такмичења одиграти седам утакмица.

уторак, 03. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару