Николић: Ништа се не мења, концентрисани смо на фудбал

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да ће његов тим дати све од себе да победи Вождовац у Суперлиги Србије, као и да се ништа неће мењати у припреми утакмице у односу на претходних девет месеци.

Партизан је први на табели, са три бода више од Црвене звезде, три кола пре краја првенства. Црно-бели су у серији од 35 утакмица без пораза. Николић је рекао да је та серија остварена захваљујући доброј припреми и приступу целог тима, али је нагласио да га не дотичу ствари ван терена и оптужбе из Црвене звезде.

"Ево нас у тих последњих десетак дана када је првенство у питању. Очекују нас три утакмице, а ова прва има највећу тежину. Налазимо се у пакленом ритму, што оставља траг на тиму. Одраније неки играчи имају механичке повреде, али имамо групу момака која је показала да на њих може да се рачуна. Наша серија од 35 утакмица и даље траје и учинићемо све што је у нашој моћи да потраје до самог краја", рекао је Николић.

Вождовац је у прошлом колу победио Црвену звезду, што је довело Партизан на прво место табеле. Николић је казао да поштује ривала, али је истакао и специфичност утакмице.

"Прва следећа утакмица која долази је увек најважнија, по том принципу смо живели протеклих девет месеци. Противник је Вождовац. Специфична утакмица из неколико разлога. Вождовац је добро састављен тим, са добром комбинацијом младости и искуства, има специфичан начин игре. Да не бих понављао комплименте на рачун њиховог стручног штаба, али то су људи који имају добру перспективу испред себе. Играће се без публике, тако да је по много чему специфична", рекао је Николић.

"Очекујем од играча оно што су показивали до сада: мотивација на огромном, највишем могућем нивоу, посвећеност, дисциплина, жеља за борбом, за победом Партизана. Ако такав приступ поново будемо имали, у шта не сумњам, јер имам велико поверење у ове момке, верујем да ћемо наћи још један пут да нађемо повољан исход против Вождовца", рекао је Николић.

Партизан први пут ове сезоне почиње коло као први, односно сада први пут мора да брани бодове од "вечитог" ривала. Николић је казао да та чињеница никако не утиче на његов тим, на атмосферу и припрему меча.

"Ја разумем да је то питање интересантно медијима, али верујте ми да у нашој припреми нема никакве разлике у односу на утакмице које смо играли до сада. Апсолутно ништа не сме да се промени ни у размишљању, ни у понашању. Скромност и посвећеност раду морају да остану у првом плану. Чињеница да смо први не значи ништа ни мени, ни играчима, јер, понављам, ништа нисмо освојили. Ми живимо за ову утакмицу као да је последња и финале. Тако је у последњих девет месеци, тако ће бити и до краја", рекао је Николић.

Ова утакмица имала је и припрему ван терена, јер су из Црвене звезде стигле оптужбе да је Партизан намештао мечеве, као и да Николић није имао право да води екипу на шест утакмица. Црвено-бели су навели да ће тужити Фудбалски савез Србије због тога што није кажњавао Партизан. Тренер црно-белих истакао је да ништа од тога не прати и да га то не дотиче.

"Верујте ми да ни ја нисам испратио шта се све дешавало. Није прошло ни 30 сати од прошле утакмице, а толико је остало до следеће. То захтева велику концентрацију свих нас, за припрему и анализу. Све и да хоћу, немам времена да се бавим тиме и све то пролази мимо мене. Тешко да ћете од мене чути нешто на ту тему. Ја сам човек спорта и концентришем се на битне, добре и спортске ствари. То нас је довело у позитивну позицију у којој смо сада и било би погубно да се то промени. Јако наивно, да не кажем неку тежу реч", рекао је Николић.

Новинари су га питали и шта је мотив таквих оптужби из Звезде, али Николић није желео да прича о томе.

"Не знам стварно, нисам ја адреса за то питање. Они који се тиме баве треба да образложе зашто то раде. Ја нити имам времена, нити воље да се бавим тиме. Ја сам чивек спорта, ја сам тренер и фокусиран сам на спорт. Нити сам човек медија, нити политике. Немам времена ни енергије, а ни жеље ни воље да се бавим тиме", рекао је Николић.

Партизан ће играти без публике, а у утакмицама у Купу против Војводине бодрило га је више од 20.000 људи.

"Морам да захвалим публици на фантастичној посети, атмосфери и коректности. Публика је уважила све апеле, од тих 20.000 људи било је минимум 2.000 деце. Била је породична атмосфера и то је модел како треба да се навија за Партизан... Чињеница да постоји идеја да се сутра навија испред стадиона говори да је дошло до синергије и уједињења и да играчи осећају подршку. Никада не обећавам победу, али обећавам да ћемо дати све од себе и за победу и за публику", рекао је Николић.

Утакмица Партизан – Вождовац игра се сутра од 17 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи