Читај ми!

Ђуровски: Звезда у психолошкој кризи, биће боље

Тренер фудбалера Црвене звезде Бошко Ђуровски рекао је да је утакмица против Чукаричког показала да је његова нова екипа у психолошкој кризи, али да се нада да ће се поправити у наредном периоду. Лалатовић честитао Звезди на проласку у финале, а својој екипи на победи.

"Није лако, ситуација је тешка у овом моменту, али морамо то да пребродимо. Звезда је стварно у психолошкој кризи последњих месец дана, што се видело. Нов тренер, нови захтеви. Ова утакмица ми је послужила да видим могућности појединих играча", рекао је Ђуровски новинарима после утакмице.

Звезда је изгубила од Чукаричког са 2:1 на свом стадиону, али је прошла у финале Купа Србије пошто је у првој утакмици полуфинала победила са 4:1.

"Честитке играчима Звезде јер су издржали, могло је да буде и горе да је Чукарички искористио још неку шансу. Наредне утакмице ће сигурно бити другачије од ове. Нисам задовољан како смо играли, али ово је прва утакмица и прошли смо у финале, што нам даје наду да ћемо се поправити у наредном периоду", казао је Ђуровски.

Он је похвалио екипу Чукаричког, за коју је рекао да је добро играла и да га је пријатно изненадила. Такође, пожелео јој је све најбоље у три преостале утакмице плеј-аута Супер лиге, иако јој оне не значе много.

"Чукарички је изванредно играо", додао је тренер Звезде.

Упитан за ситуацију приликом изласка Гелора Канге са терена и да ли су се руковали, Ђуровски је навео да је све у реду.

"Немојте да стварамо неку ситуацију. Имам супер комуникацију с њим, пошто говорим француски. Нисам приметио", рекао је Ђуровски.

Он је казао да ће анализирати зашто су његови играчи били нервозни на терену.

"Мораћу да анализирам те ситуације. Било је нервозе, али нови су захтеви, систем игре, позиције неких играча. Много смо грешили. Ја хоћу да Звезда игра, почев од голмана", навео је Ђуровски.

Финале ће се играти 27. маја, а противник ће бити Партизан или Војводина.

Тренер Чукаричког Ненад Лалатовић честитао је Звезди на проласку у финале и пожелео јој "дуплу круну", а својим фудбалерима на игри и победи.

"Тешко је било да тражимо пролаз ако морамо да победимо Звезду са 4:0 на 'Маракани'. Дошли смо да се надигравамо и покажемо да је прва утакмица била лош дан, лоше прво полувреме. Не могу да кажем да је заслужена, али је веома битна победа, четврта у низу, што ме посебно радује", рекао је Лалатовић.

Он је поновио да га боли што Чукарички игра плеј-аут, а не плеј-оф српског првенства.

"Боли ме то што ова екипа Чукаричког игра плеј-аут, али то је тако морало да буде, ту смо и издржаћемо до краја. Надам се да ћемо следеће сезоне борити за Европу јер Чукарички као клуб и играчи то заслужују", казао је Лалатовић.

Фудбалер Чукаричког Ђорђе Ђурић изнет је пред крај утакмице са терена јер је добио ударац у главу и посекотину, а Лалатовић је рекао да ће он бити добро.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи