Батак: Очекује нас најзначајнија утакмица у сезони

Тренер фудбалера Војводине Радослав Батак рекао је да његову екипу против Партизана у Купу Србије очекује најзначајнија утакмица у овој сезони.

Фудбалери Војводине гостују у среду Партизану у реванш мечу полуфинала Купа Србије. Прва утакмица завршена је без голова.

"Очекује нас најзначајнија утакмица у сезони. Играмо против екипе Партизана, која игра одличан фудбал, преузели су лидерску позицију у шампионату и вероватно ће ту и остати. Што се тиче наше екипе, наравно да очекујемо успешан резултат. Прва утакмица је завршена резултатом 0:0 и имамо императив да постигнемо гол, а мислим да ће нас то одвести у финале", рекао је Батак.

Војводина је пред утакмицу суочена са одређеним кадровским проблемима.

"Александар Палочевић је доживео повреду скочног зглоба на прошлој утакмици и он сутра неће бити у екипи, као ни Никола Трујић, који има парне жуте картоне. Сви остали су спремни. Јованчић се вратио у тренажни процес, а Никола Антић је издржао суспензију. Од првог дана, инсистирам на дисциплини и тимској игри, тако да сам сигуран да ће сваки играч који добије шансу дати свој максимум и уклопити се у тим", рекао је Батак.

Батак је навео да је играчима више пута предочио какву одговорност и част представља играње у Војводини.

"Када је тренер Марко Николић преузео Партизан у једном незавидном положају, рекао је једну праву ствар: 'Хоћу играче који ће да се боре и који ће својим карактером да покажу да знају у ком су клубу, односно чији дрес и грб носе'. Исто то покушавамо да учинимо и ми у нашој екипи. Од првог дана, покушавамо да пренесемо ту енергију на играче, како би знали да носе грб клуба који постоји од 1914. године. Они морају да знају какву тежину има дрес Војводине", рекао је Батак.

Тренер Партизана Марко Николић је јуче на конференцији за новинаре похвално говорио о свом колеги из Војводине.

"О похвалама не бих много говорио. Ми смо тек почели, млади смо тренери и морамо чврсто да стојимо на ногама. Наше је да радимо и да се доказујемо, јер најтежи је почетак. Што се тиче констатације да су Партизан и Војводина две најбоље екипе у земљи, ја то подржавам. Наравно, морамо то да покажемо на терену", рекао је Батак.
Партизан је, такодје, суочен са кадровским проблемима, посебно због неиграња Леонарда и Евертона, двојице носиоца игре у овој сезони.
"Свакако да су њих двојица значајне карике у тиму Партизана, али не сумњам у то да они на тим позицијама имају квалитетне замене. То не мења ништа у нашој припреми за утакмицу, која је иста као и пред сваки други меч. Утакмицу дочекујемо мотивисани и спремни и надамо се позитивном резултату, који ће нас одвести у финале", рекао је.
Батак је казао да ће његови играчи бити спремни и за евентуално изводјење једанаестераца.
"Вежбаћемо и пенале, и прекиде, и све остало што је у склопу фудбалске игре", рекао је тренер Војводине.
Реванш полуфинала Купа Србије игра се сутра од 18.00 на стадиону у Хумској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи