Крај једне ере: Џон Тери напушта Челси

Дугогодишњи капитен Челсија Џон Тери растаће се са лондонским клубом на крају сезоне, саопштили су у Челсију.

Дефанзивац који има 36 година за "плавце" је дебитовао 1998. године, а досада је забележио 713 наступа, у којима је постигао 66 погодака. 

У Лондону је четири пута освојио Премијер лигу, пет пута ФА куп, једном Лигу шампиона и једном Лигу Европе. 

Клупски је рекордер по броју мечева на којима је носио капитенску траку – чак 578. 

Тери је ове сезоне у Премијер лиги само четири пута био у стартној постави. 

"После 22 године проведене у клубу, има толико људи којима би требало да се захвалим у овом фантастичном клубу. Тренерима, саиграчима, особљу и навијачима, који су ме подржавали све ове године. Не могу довољно да вам се захвалим", изјавио је Тери. 

"Одлуку о својој будућности ћу донети у догледно време. Сада сам посвећен само томе да помогнем тиму да постигне успех ове сезоне. Клуб и ја смо одувек имали фантастичан однос, који ће се наставити и након мојих играчких дана. Имали смо неколико заиста позитивних разговора, али одлучио сам да је сада прави тренутак да одем. Увек сам желео да одем у право време и осећам да је крај ове сезоне прави тренутак и за клуб и за мене", додао је Тери.

Он је навео да осећа да може још много тога да понуди на терену, али и да схвата да ће Челси бити "ограничен" због њега.

"Жељан сам да наставим да играм, тако да ћу се трудити да започнем нови изазов", рекао је Тери. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи