Божовић: Не знамо да се бранимо, нападачки до победе

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић најавио је офанзивну игру свог тима у 154. "вечитом" дербију, истакавши да не зна за другачији приступ и да би тријумфом дошао на корак од одбране шампионске титуле.

"Дерби је најважнија утакмица за српски фудбал, за Партизан и Звезду, велики је притисак, још већи јер решава питање шампиона. Имамо предност домаћег терена, надам се да ћемо доћи до победе. Прошли дерби остали смо дужни навијачима, јер нисмо приказали добру игру", рекао је Божовић на конференцији за медије.

Он је казао да жели сва три бода у сутрашњем мечу, иако црвено-белима одговара и реми како би остали на плус три, уз предност због првог места на крају регуларног тока сезоне.

"Тешко ћемо моћи да калкулишемо, чак и да хоћемо, не знамо да се бранимо. Колико ћемо нападати, то зависи и од друге екипе. Нисмо екипа за калкулације", поручио је црногорски тренер.

Божовић подсећа да фаворита у "вечитим" дербијима никад нема.

"Дерби је увек неизвестан. Играћемо онако како будемо могли, агресивно и офанзивно... Дерби је меч надахнућа, увек је леп због амбијента, можда некад не због игре, али не можемо да очекујемо да буде исти квалитет као у Италији или Енглеској. Боље од овог меча немамо."

На питање како гледа на изјаве колеге Марка Николића да ће Партизан ићи на победу, Божовић одговара да је то сасвим нормално.

"Не би било нормално да другачије каже, сви обећавају победе. Они виде своју шансу јер су други, имају психолошку предност и немају шта да изгубе. Партизан нам је често давао голове у финишу, надам се да ћемо сада успети да сачучамо мрежу."

Божовић би у случају победе постао процентуално најуспешнији тренер Црвене звезде у последњих 20 година.

"Ако победимо, а завршимо као први, значио би ми тај податак, а у супротном ништа", закључио је Божовић.

Утакмица 31. кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у уторак од 17.30 на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи