Читај ми!

Сивић: Моји играчи су рођени шампиони

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић је рекао да је његова екипа пласманом на Европско првенство остварила велики успех, због многих проблема који су је пратили током квалификација, а своје играче је назвао "рођеним шампионима". Млада фудбалска репрезентација Србије пласирала се синоћ на Европско првенство у Пољској 2017. године, пошто је у баражу укупним резултатом од 2:1 победила Норвешку. Жреб група за Европско првенство одржаће се 1. децембра у Кракову.

Прошлог петка је Србија у Београду победила са 2:0, а синоћ је у Драмену изгубила са 0:1.

"Успех је већи ако се зна да смо се током целих квалификација борили са собом, проблемом који нас је стално пратио. Много играча није играло у клубовима, нису имали континуитет. Све то смо морали да поништимо у дресу репрезентације, да будемо прави када је најважније. Момци су дали 100 одсто, једноставно то им је у крви. Они су велика будућност нашег фудбала", рекао је Сивић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Сивић је додао да се после освајања светског и европског првенства од екипе очекивао континуитет и да је терет био већи, пошто је екипа учествовала на прошлом Европском првенству у Чешкој.

Говорећи о јучерашњој утакмици, Сивић је рекао да се пласман на Европско првенство ниједног тренутка није доводио у питање и да је његова екипа избацила добар састав, који је дао седам, осам играча за А репрезентацију Норвешке.

"Од старта смо били бољи ривал, стварали прилике, контролисали игру. Нисмо дали гол из ситуација када је лопта већ била виђена у мрежи, али привели смо меч крају и били сигурни у пролаз. Тактички је све деловало добро, видело се самопоуздање у екипи, јак карактер. Све оно што чини победнике, а то ови момци јесу. Рођени шампиони", навео је Сивић.

Жреб група за Европско првенство одржаће се 1. децембра у Кракову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару