Читај ми!

"Орлићи" поражени, али иду на Европско првенство!

Млада фудбалска репрезентација Србије није испунила примарни и секундарни задатак који је пред себе поставила у Драмену – да постигне гол или да га не прими. Међутим, а и на срећу, минимални пораз (стрелац за Норвежане био је Ељунуси у 70. минуту) довољан је изабраницима Томислава Сивића за пласман на континентални шампионат који се наредне године одржава у Пољској.

Млада фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство које се 2017. године одржава у Пољској, пошто је у двомечу баража победила Норвешку укупним резултатом 2:1.

Србија је у Драмену поражена с 0:1, али је екипа Томислава Сивића, захваљујући тријумфу од 2:0 избореном у Београду пре пар дана, изборила пласман на континентални шампионат.

Једини гол на утакмици постигао је Мухамед Ељунуси у 70. минуту.

Норвешка је у првом полувремену имала нешто већи посед лопте, контролисала је ритам сусрета, али, осим у једном случају (када је сам испред Милинковића-Савића изашао управо Ељунуси), није успела да дође до праве прилике за гол, док је Србија своју прилику чекала из контранапада.

У другом делу меча домаћин је био све конкретнији како је време одмицало, а то је донело резултат (односно промену резултата) у 70. минуту. Кристофер Харалдсеид центрирао је с десне стране, а у петерцу је између двојице штопера остао сам Ељунуси, који је лаганим ударцем по средини гола савладао Вању Милинковића-Савића.

Србија је после примљеног гола заиграла знатно офанзивније, селектор Сивић је уместо капитена Уроша Ђурђевића у игру увео Огњена Ожеговића, који је за само 10 минута имао три добре прилике, али се голман Норвешке Сондре Росбах истакао одбранама (мада, истини за вољу, ни покушаји Ожеговића нису били претерано квалитетни).

Норвешка је у самом финишу утакмице остала са десеторицом играча на терену, пошто је Андерс Трондсен добио директан црвени картон након фаула над Немањом Максимовићем на ивици шеснаестерца.

Европско првенство у Пољској одржаће се наредне године од 16. до 30. јуна.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару