Кокеза: Момци су показали како се бори за државу

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза рекао је да су репрезентативци на утакмици велику пожртвованост и да је задовољан освојеним бодом против Велса.

"Све у свему, испало је добро. Момци су показали велику пожртвованост, борили су се за сваку лопту, енергијом су показали како се бори за државу и дрес репрезентације", рекао је Кокеза новинарима у Кардифу.

Србија је у суботу увече играла нерешено 1:1 са Велсом и тако остала непоражена после четири кола Групе Д квалификација за Светско првенство.

"Надао сам се да ћемо победити, пре утакмице не бих био задовољан бодом, али мислим да је и овај бод добар с обзиром на то како се одвијала утакмица", казао је Кокеза.

Он је задовољан игром српске репрезентације у Кардифу.

"Нисмо били слабији противник, у другом полувремену смо били бољи, али то је фудбал. Они су имали стативу, нису дали гол, а после минут смо изједначили", навео је први човек ФСС-а.

Посебно га је одушевио Душан Тадић, коме је у првом полувремену поломљен нос, али је наставио да игра и показао велико пожртвовање.

"Показао је висок ниво борбености и како се бори за државни грб. Надам се да ће сви остали репрезентативци убудуће да следе тај пример", казао је Кокеза.

Како је рекао, ФСС ће учинити све што је у његовој моћи да привуче што више навијача на стадион када Србија буде била домаћин у наредном периоду.

"Играчи и стручни штаб заслужују мало већу пажњу публике залагањем и борбеношћу и волео бих да публика то награди на следећој утакмици коју будемо играли у Београду", рекао је Кокеза.

Репрезентација Србије после четири кола заузима друго место у квалификационој групи са осам бодова, два мање од водеће Ирске.

Кокеза је говорио и о младој репрезентацији Србије, која је у првој утакмици баража за Европско првенство победила Норвешку са 2:0 у Београду.

"Ништа још није завршено, надам се да ћемо квалитетно то да приведемо крају у реваншу. Млада репрезентација заслужује апсолутну пажњу и урадићемо све што је у нашој моћи да та селекција има добар третман и надам се да ћемо се радовати", рекао је Кокеза.

Млада репрезентација Србије ће у уторак играти реванш са Норвешком, у ком ће покушати да се пласира на Европско првенство, које ће се играти следеће године у Пољској.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару