Читај ми!

Алексић: Жељни смо нових успеха, једва чекам окупљање

Ватерполо репрезентативац Србије Милан Алексић рекао је да једва чека ново окупљање националне селекције пред почетак такмичења у Светској лиги и додао да је екипа и даље жељна успеха, иако је у претходних неколико година тријумфовала у свим такмичењима.

"Искрено, једва чекам да се поново видимо и окупимо. Наравно, велико је задовољство поново бити у базену и заиграти са свим тим момцима. Састав ће бити мало измењен у односу на Рио из објективних разлога, али ми желимо да наставимо тамо где смо стали у Рију", рекао је Алексић за агенцију Бета.

Олимпијски, светски и европски прваци ће се у понедељак први пут окупити у Београду после освајање златне медаље на Играма у Рио де Жанеиру. Изабраници Дејана Савића ће у уторак у Крагујевцу дочекати Румунију у првом колу Светске лиге.

"У Крагујевцу смо увек били фантастично дочекани и заиста смо тамо увек уживали велико гостопримство. Не сумњам да ће публика доћи на базен у великом броју и да ће атмосфера бити сјајна, а наша огромна жеља биће да се после велике подршке нације, коју смо сви осећали у Рију, навијачима одужимо добром игром и победом", рекао је Алексић.

"Мислим да је јако добра ствар што је наша ватерполо организација успоставила праксу да се утакмице Светске лиге играју широм Србије, па и публика из унутрашњости може уживо да нас види. То је значајано и за популаризацију ватерпола", додао је он.

Алексић је 2006. године дебитовао за репрезентацију и то управоу мечу против Румуније, а од тада је са селекцијом Србије освојио 18 медаља, од чега 14 златних.

"Не знам како бих у кратким цртама могао да опишем своје учешће у националном тиму, али све ово што је ватерполо репрезентација урадила од 2009. су невероватни успеси, не само нашег ватерпола, већ и српског спорта, а усуђујем се да кажем и да је то подвиг у светским размерама. Све је онако како би један спортиста само могао да пожели. Немам право на жал ни за чим у досадашњој репрезентативној каријери, јер смо освојили све", рекао је Алексић.

На питање да ли је свестан учинка репрезентације Србије која тренутно држи шампионске титуле са Олимпијских игара, Светског и Европског првенства, Светске лиге и Светског купа, Алексић је рекао да је ретко ко могао пре пет година да претпостави да ће национална селекција имати такве резултате.

"Да нас је пре пет година неко питао да ли ће то бити могуће, ретки су они који би дали позитиван одговор. Мислим да нико од нас још није свестан шта смо урадили. Можда ћемо бити тек за једно десетак година. То је вероватно због чињенице што се такмичења брзо смењују, а ми са подједнаким жаром приступамо сваком наредном и само на оно следеће се фокусирамо. Спорт је такав да не признаје много оно што је било јуче, већ је важно само оно што нам следи сутра", казао је Алексић.

Српски ватерполиста свестан је да ће сјајни резултати репрезентације "у неком тренутку" бити прекинути.

"Увек спремамо за највеће домете, медаље су наш приоритет, јер ватерполисти Србије кроз млађе категорије су припремљени да буду гладни медаља. Међутим, поставили смо ненормално високе стандарде што се тиче резултата и зато ће сигурно бити падова. То је неминовно, јер немогуће је тако нешто избећи. Тога људи морају да буди свесни", рекао је он.

Алексић је рекао да када буде дошло до пада у резултатима, то неће бити "урушвање" репрезентације, већ "само природан процес".

"Ако хоћете и смене генерације како бисмо у неком тренутку поново досегли врхове и попели се на трон. Јавност треба да има поверење у наш ватерполо, да и када златне медаље изостану постоји јасна визија и план како ће се до њих поново доћи, јер је у репрезентативним селекцијама Србије успостављен јасан систем рада који је небројано пута показао да доноси резултате", казао је Алексић.

Он је навео да је један од кључних фактора добрих резултата Србије то што унутар тима влада добра атмосфера.

"Нама је првенствено огромно задовољство што играмо за Србију, што је нас 13 изабрано да представљамо нашу земљу. То је полазна основа, свима нам је част што смо ту и тако се и понашамо, са много међусобног поштовања. Добра атмосфера није нешто што се деси случајно, то се гради временом. Склапају се коцкице почевши од тренера, историје која постоји у репрезентацији. То није нешто што се десило случајно и ко зна да ли ће опет. Ради се системски, а када има оволико успеха много је лакше тако позитиван амбијент одржавати", закључио је Алексић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару