Куман: Лукаку ће испунити потенцијал кад оде из Евертона

Тренер Евертона Роналд Куман рекао је да ће нападач Ромелу Лукаку испунити потенцијал тек кад напусти тај фудбалски клуб.

Лукаку је 2013. године из Челсија прешао на позајмицу у Евертон, а затим је у јулу 2014. године потписао уговор вредан 28 милиона фунти, што је рекорд тог лондонског клуба.

Британски медији навели су да је 23-годишњи Белгијанац током лета тражио да напусти клуб, али је ипак остао на Гудисону. Он је ове сезоне у 15 првенствених утакмица постигао седам голова.

"Његов потенцијал је много већи да би остао до краја каријере у Евертону. Уверио сам га, али и он је признао, да је за његов развој боље да ове сезоне остане у клубу, а шта ће се догодити на крају сезоне, нико не зна", рекао је Куман за белгијски лист ХЛН.

Челници Евертона су у неколико наврата наговестили да би желели да понуде Лукакуу дугогодишњи уговор којим би постао најплаћенији играч тог клуба. Он је до сада одиграо 137 утакмица и постигао 68 голова за Евертон. Са 50 голова Лукаку је трећи најбољи стрелац Евертона у Премијер лиги, иза Данкана Фергусона са 60 и Тима Кејхила са 56 голова.

Уговор са Евертоном истиче му 2019. године.

Лукаку је за репрезентацију Белгије дебитовао 2010. године, до сада је одиграо 52 утакмице и постигао 17 голова.

Куман је упоредио Лукакуа са бившим холандским репрезентативцем Патриком Клајвертом, са којим је радио у државном тиму, у Барселони, а затим и у ПСВ Ајндховену. Клајверт је одиграо 79 утакмица за Холандију и постигао 40 голова.

"Клајверт је исто нападач који је млад избио у први план и имао је фантастичну каријеру. Он је после играо за Барселону, што може да се деси и са Лукакуом. Мислим да је он комплетан играч. Он може да држи лопту, да постиже голове, физички је јак и можете на њега да грате дугим лоптама", рекао је Куман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару