Победе Јувентуса и Милана на гостовањима

Фудбалери Јувентуса победили су Кјево у Верони са 2:1, у утакмици 12. кола италијанског првенства и учврстили се на првом месту на табели. Нови тријумф Монтелиног Милана, славила и Аталанта. Салах донео нову победу Роми.

Шампион Италије повео је у 53. минуту голом Марија Манџукића, а изједначио је Серђо Пелисије из пенала у 66. минуту. Победу црно-белима донео је Миралем Пјанић у 75. минуту.

Јувентус је после треће узастопне победе први на табели са 30 бодова, а екипа из Вероне, која је претрпела пети првенствени пораз, заузима 11. место на табели са 15 бодова.

Фудбалери Милана победили су на Сицилији Палермо са 2:1 и попели се на друго место на табели.

Милан је повео у 15. минуту голом Суса, а домаћи су изједначили голом Илије Несторовског у 71. минуту. Другу узастопну победу "росо-нерима" донео је Ђанлука Лападула у 82. минуту.

После осме првенствене победе Милан је други на табели са 25 бодова и има два бода више, али и утакмицу више од трећепласиране Роме, која вечерас од 20.45 игра против Болоње. Палермо је претрпео осми првенствени пораз и заузима претпоследње 19. место са шест бодова.

Фудбалери Аталанте победили су на гостујућем терену Сасуоло са 3:0, док су Ђенова и Удинезе одиграли нерешено 1:1. Раније данас Емполи је победио Пескару са 4:0.

Интер је на свом терену савладао Кротоне са 3:0, у утакмици 12. кола италијанског првенства.

Интер је голове постигао у завршници утакмице. Први гол постигао је Иван Перишић у 84. минуту после додавања Маура Икардија, који је четири минута касније удвостручио предност из једанаестерца. Икарди је у трећем минуту судијске надокнаде времена, на асистенцију Едера, поставио коначан резултат, својим другим голом на мечу.

"Нероазури" су остварили пету победу у првенству и попели се на девето место на табели са 17 бодова, а Кротоне је остао последњи на табели са пет бодова и прекинуо је низ од две утакмице без пораза.

Фиорентина и Сампдорија одиграли су 1:1.

Фудбалери Роме победили су на свом терену Болоњу са 3:0 и вратили се на друго место на табели.

Троструки стрелац био је Мохамед Салах, головима у 13, 62. и 71. минуту. Он је сада четврти стрелац лиге са осам голова.

Рома се после осме првенствене победе вратила на друго место на табели са 26 бодова и има четири мање од водећег Јувентуса, а бод више Милана на трећем месту. Римски тим везао је шест утакмица без пораза.

Болоња је претрпела други узастопни пораз, нема победу у последњих седам утакмица и заузима 15. место на табели са 13 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару