Читај ми!

Божовић: Први смо, најефикаснији и задовољни

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да сви у клубу без обзира на све треба да буду задовољни јер је екипа прва у првенству и најефикаснија, иако није убедљива као прошле сезоне.

"Имамо само неколико пораза у годину и по дана. Тешко је било којој екипи држати форму толико дуго. И даље смо први, имамо бодовну предност и најефикаснији смо. Без обзира на све, треба да будемо задовољни", рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

Звезда после 14 кола са 35 бодова држи прво место у српском првенству, са шест бодова више од Партизана и Војводине, а у следећој утакмици ће гостовати Борцу. Божовић је образложио да његова екипа није убедљива као прошле сезоне јер су током лета отишли најважнији играчи, а Уго Вијеира није у старој форми.

"Отишли су играчи који су давали највише голова, а могу слободно да кажем да нам недостаје и Уго, који је прошле године уз Александра Катаија дао највише голова, плус Луис Ибањес са 13 асистенција. То су били играчи који су доносили предност, били покретачи екипе и није их лако надокнадити", казао је Божовић.

Божовић је потврдио своју намеру да ће остати у Звезди, кроз причу о бојкоту појединих медија и мале посете конференцијама за новинаре.

"Мислим да смо досадили. Да губимо, вероватно би било пуно. Људи више воле када нема успеха, него кад има. Има неких што мисле да треба да ме бојкотују. Кад дође следећи тренер за неке две-три године, они ће се вратити", рекао је Божовић.

Он је говорио и о новим играчима, Џону Руису и Паблу Моучеу, за које је рекао да добро тренирају, а да на утакмицама може боље.

"На тренингу делују изванредно, а на утакмица може боље. Руис је спремнији и тренутно бољи, а чини ми се као да се Моуче није адаптирао. Не могу да кажем да је лош играч, има квалитет, али као да му ова наша средина не одговара", рекао је Божовић.

Такође, рекао је да му је драго што је решена ситуација са омладинцем Вањом Вучићевићем, који је коначно добио дозволу да наступа. Божовић је додао да ће се трудити да му да шансу да покаже шта уме и да је "млад" и да "има времена".

Звезду чекају три везана гостовања, а Божовић је рекао да се нада победама у тим дуелима, али да неће бити лако, прво против Борца, а потом против Напретка и Металца.

"Све три екипе су незгодне за нас, али то су утакмице на којима морамо да потврдимо квалитет. Шта год буде, неће се решити првенство јер због дељења бодова може свашта да се деси на пролеће", рекао је Божовић.

Када је реч о предстојећем дуелу са Борцем, казао је да ће у Чачку по традицији бити незгодно.

"Добро знамо да ће бити веома тешко јер је Борац традиционално неугодан противник Звезди, против нас пронађе додатну инспирацију. Очекујем тешку утакмицу по тешком терену, али надам се да ћемо показати свој квалитет и победити", казао је Божовић.

Звезда против Борца неће моћи да рачуна на повређене Михаила Ристића и Гелора Кангу. Божовић је рекао да се нада и да мисли да ће они бити спремни већ после репрезентативне паузе.

Према његовим речима, промена тренера у Борцу не би требало да утиче на утакмицу јер је Младен Додић тек пре два дана преузео чачански клуб и није имао много времена да нешто промени.

Утакмица ће се играти у суботу од 17.00 у Чачку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару