Читај ми!

Бензема: Дешан је подлегао притиску расиста

Француски фудбалер Карим Бензема оценио је да је селектор репрезентације Дидије Дешан подлегао притиску "расистичког дела Француске" и додао да не постоји ваљан разлог што је изостављен са списка играча за предстојеће Европско првенство. Карим Бензема неће играти на Европском првенству, јер је од јесени под истрагом пошто је наводно интимним снимком покушао да уцењује саиграча из репрезентације Матјеа Валбуену. Фудбалски савез Француске је због тога суспендовао овог 28-годишњег нападача.

"Дешан је попустио под притиском расистичког дела Француске. Знамо да тај део није мали и он је сигурно свестан да су десничарске партије добро прошле на последњим изборима. Не знам да ли је ово искључиво његова одлука. Одувек смо имали добар однос", рекао је Бензема.

Карим Бензема неће играти на Европском првенству, јер је од јесени под истрагом пошто је наводно интимним снимком покушао да уцењује саиграча из репрезентације Матјеа Валбуену.

Фудбалски савез Француске је због тога суспендовао овог 28-годишњег нападача.

"Имао сам добру сезону, освојио Лигу шампиона, заузео друго место с Реалом у првенству, нема разлога да не играм на првенству Европе. Ово је нешто друго... Уколико је у питању судјење за 'случај Валбуена', нисам ни осудјен зато што нисам крив. Морамо да сачекамо да видимо шта ће бити", казао је Бензема.

Дешана је претходно за расизам оптужио и некадашњи фудбалер Ерик Кантона, који је рекао да је селектор Француске имао мотив да по сваку цену изостави Бензему и Хатема бен Арфу са списка играча за Европско првенство у Француској.

Државни секретар у Министарству спорта Француске Тјери Брајар критиковао је на твитеру изјаву Бенземе.

"Његове увреде су неоправдане и неприхватљиве. Пуна подршка Фудбалском савезу Француске и Дидијеу Дешану", написао је Брајар.
Европско првенство у Француској одржаће се од 10. јуна до 10. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару