Нова победа Србије, "лепотица" Тадића

У другом мечу са Славољубом Муслином на клупи Србије, "орлови" уписали другу победу. После Кипра, Србија савладала Израел са 3:1. Капитен Ивановић отворио голеаду, Немања Милуновић постигао првенац у националном дресу, а Душан Тадић постигао прелеп гол за крај.

Репрезентација Србије добила је и другу утакмицу од када је преузео селектор Славољуб Муслин, пошто је у Новом Саду победила Израел са 3:1 у пријатељском сусрету.

Стрелци за Србију били су капитен Бранислав Ивановић у 33, Немања Милуновић у 74. и Душан Тадић у 88. минуту, док је гол за Израел у 54. из пенала дао Еран Захави.

Србија је била боља у утакмици која је одиграна пред око десет хиљада гледалаца на стадиону Карађорђе, али је Израел, посебно у другом полувремену, имао шансе да дође до бољег резултата.

Домаћин је имао иницијативу на почетку, али је прву већу прилику имао Израел. Шеран Јеини је центрирао са десне стране, одбрана Србије је лоше реаговала, а лопта је дошла до Муанса Дабура, који је шутирао из прве, али поред гола.

Прву већу шансу за Србију је имао Зоран Тошић, када је у 15. минуту одлично преварио противничког играча, али је његов шут десном ногом одбранио голман гостију Давид Гореш.

Србија је после тога имала неколико солидних прилика, а најбољу Никола Стојиљковић, коме је Гореш одбранио ударац главом након центаршута Александра Седлара са десне стране.

Вођство домаћину Ивановић је донео у 33. минуту, иако је можда направио прекршај над голманом гостију, који арбитар Себастијан Колеску није досудио.

Тошић је извео корнер са леве стране, Саша Здјелар је главом вратио лопту у шеснаестерац, а Ивановић је пао након дуела са Горешом, али се добро снашао и постигао погодак тако што је седећи шутирао преко главе.

До полувремена није било већих прилика, а Израел је изједначио већ на почетку другог. Марко Грујић, који је после паузе ушао са клупе, направио је прекршај у свом казненом простору, а Захави је из пенала преварио клупског саиграча из Макаби Тел Авива Предрага Рајковића и изједначио резултат.

Србија је после примљеног гола имала прилику да поново поведе, али је шут Антонија Рукавине из даљине одбранио Гореш. Израел је тада преузео иницијативу и имао неколико прилика да савлада Рајковића, али је голман домаће екипе три пута добро интервенисао.

Нову предност Србији донео је Милуновић у 74. минуту. Тошић је центрирао из корнера са десне стране, а лопта је стигла до штопера БАТЕ Борисова, који је шутирао са 11 метара, а лопта се одбила о земљу и преварила голмана Израела.

Србија је до краја утакмице постигла и трећи гол, када је Тадић у 88. минуту одлично примио лопту и шутем са 20 метара савладао Гореша, након што му се лопта одбила после шута Коларова из слободног ударца.

Србија ће следећу пријатељску утакмицу играти против Русије, 5. јуна у Монаку.

Овако је протекао меч: 

22.05 - Крај меча у Новом Саду, Србија је славила са 3:1 

21.55 - ГООЛ! Спектакуларан гол Душана Тадића са двадесетак метара за вођство Србије од 3:1. 

21.45 - ГООЛ! Немања Милуновић је постигао првенац у дресу Србије на свом другом наступу. И то на рођендан. 

21.20 - ГОЛ! Пенал за Израел. Бен Сахар је фаулиран, Грујић је зарадио жути картон. Захави је извео једанаестерац и матирао клупског друга из Макабија. 

21.15 - Трострука измена у српској репрезентацији. На терену су Слободан Рајковић, Никола Максимовић и Марко Грујић. 

21.00 - Завршен је први део игре. 

20.50 - ГООЛ! Србија води голом капитена Банета Ивановића. Дефанзивац Челсија је био сналажљив у казненом простору Израела, па, на крају, ефектно затресао мрежу и донео предност Србији.

20.15 - Почело је прво полувреме у Новом Саду.

20.00 - Познати су састави тимова:

Србија: Рајковић, Ивановић, Седлар, Спајић, Милуновић, Коларов, Здјелар, Миливојевић, Тошић, Павловић и Стојиљковић.

Израел: Гореш, Јеини, Давидзада, Цедек, Тиби, Битон, Натхо, Дабур, Захави, Меликсон и Бенхаим. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару