Читај ми!

Милошевић: Турнир пријатељства постао ствар престижа

Идејни творац Турнира пријатељства Саво Милошевић оценио је да је то такмичење у Бијељини постало ствар престижа за све клубове из бивше Југославије и додао да је веома битно што су Европска фудбалска уније (Уефа) и УНИЦЕФ пружили подршку такмичењу.

"Веровао сам у цео пројекат и ево сада већ имамо ситуацију да смо десетине екипа морали да одбијемо. Сада је већ ствар престижа учествовати на Турниру пријатељства, јер су и услови и ниво који тамо држимо заиста европски, по стандардима Уефе. Практично не постоји турнир за тај узраст у Европи који је организован на тако високом нивоу", рекао је Милошевић за сајт такмичења.

У Бијељини ће се од 24. до 29. маја одржати трећи по реду Турнир пријатељства. Уефа је прошле године уврстила ово такмичење у званичан календар млађих категорија, а од ове године подршку је пружио и УНИЦЕФ.

"Веома само задовољни и поносни што се после Уефе и УНИЦЕФ укључио у ову причу и препознао значај приче коју желимо да изградимо. То је уједно и похвала за све оно што радимо, јер такве организације врло тешко улазе у било какве пројекте, ако не сматрају да је реч о нечему што је 100 одсто позитивно", рекао је Милошевић.

Он је додао да подршка Уефе и УНИЦЕФ-а даје "једну нову димензију" Турниру пријатељства, који, како је Милошевић оценио су "можда мало запостављене" на простору бивше Југославије.

"Веровао сам да можемо да направимо нешто посебно, с обзиром на то да таква једна прича недостаје на овим просторима. Често слушамо приче о некој регионалној професионалној лиги, међутим, пошто су ту ствари компликоване, размишљао сам да би можда, ако су деца у питању, бити мање тензија и мање проблема. То се и испоставило као тачно", рекао је Милошевић.

"Ми смо овим турниром подигли ниво фудбала када су у питању млађе категорије на Балкану, јер је само такмичење много јаче него што екипе имају у својим државама. Овде морате да дођете спремни, иначе ћете врло тешко победити било кога на турниру. То и јесте суштина, поред друштвеног дела да се деца из региона сусрећу, да стичу нова пријатељства, да граде неке нове мостове, али да исто тако измере квалитет на прави начин", додао је он.

На овогодишњем Турниру пријатељства учествоваће 16 екипа подељених у четири групе. У Групи А су Црвена звезда, Будућност из Подгорице, Жељезничар и Загреб. У Групи Б су Партизан, Сарајево, Осијек и Вардар, у Групи Ц Динамо Загреб, Војводина, Олимпија и Вележ, а у Групи Д Ријека, ОФК Београд, Сутјеска и Слобода из Тузле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару