Читај ми!

Бајерн прославио титулу, Вердер опстао голом у 88. минуту

Фудбалери Бајерна победом су прославили титулу са својим навијачима. Они су савладали Хановер са 3:1. Вердер је победио у завршници Ајнтрахт са 1:0 у последњем колу Бундеслиге и тако против директног ривала изборили опстанак у лиги. Ајнтрахт ће после овог пораза морати да игра бараж за опстанак.

Последње коло у сезони Бундеслиге одлучило је и поредак у врху табеле. Шампион је био познат још прошле недеље - Бајерн, друго место заузела је Борусија Дортмунд, а треће Бајер Леверкузен. Борусија Менхенгладбах је победом над Дармштатом осигурала четврто место и квалификације за Лигу шампиона; Шалке и Мајнц ће у Лигу Европа, док ће Херта у квалификације за Лигу Европа.

Шампион Бајерн је код куће победио одавно елиминисани Хановер са 3:1, а Роберт Левандовски је голом потврдио титулу најбољег стрелца ове сезоне у Бундеслиги и свој учинак је заокружио на 30 погодака.

Другопласирана Борусија Дортмунд одиграла је 2:2 са Келном, док се трећи Бајер Леверкузен опростио од својих навијача победом над Инголштатом од 3:2 после преокрета.

Вердер је до опстанка вредног тријумфа стигао у завршници меча са директним ривалом Ајтрахтом, који мора у бараж. Победнички гол постигнут је у 88. минуту, када је после гужве у шеснаестерцу након слободног ударца искористио Папи Џилобоџи и сместио лопту у мрежу, што је изазвало ерупцију одушевљења на Весерстадиону.

Хановер је од раније елиминисан, а Штутгарт је испао после петог узастопног пораза, овог пута од Волфсбурга 3:1.

Мајнц и Херта одиграли су 0:0, тако да оба тима сада имају по 50 бодова, али Мајнц има нешто бољу гол разлику од тима из Берлина. Шалке је у гостима победио Хофенхајм са 4:1 и налази се на петом месту са 52 бода, три мање од Менхенгладбаха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије