Коначно светлост над "Стадионом светлости"

Сандерленд савладао Евертон са 3:0, чиме је обезбедио премијерлигашки статус и наредне сезоне. Њукасл иде у нижи ранг, баш као и Норич, којем није помогла победа над Вотфордом од 4:2. У великом дербију, Ливерпул и Челси одиграли 1:1.

Сем Алардајс је стигао на „Стадион светслости" у Сандерленд као човек који никада није испао из Премијер лиге. „Биг Сем", упркос свим очекивањима, и ове године је сачувао свој клуб од испадања у Чемпионшип.

Његов Сандерленд је савладао Евертон са 3:0, чиме је обезбедио место у Премијер лиги и наредне године.

Патрик ван Анхолт је донео предност домаћем тиму у 38. минуту, а четири минута касније вођство је удвостручио Ламина Коне.

Својим другим голом, Коне је у 55. минуту отклонио све дилеме и поставио коначан резултат.

Славље је почело у Сандерленду, а да буде још веће, ова победа је послала највећег ривала, Њукасл, у Чемпионшип.

Екипа Рафе Бенитеза и Александра Митровића изгубила је и теоретске шансе да остане у Премијер лиги.

"Свракама" ће се, на путу за нижи ранг, придружити и "канаринци" - Норич, који је победио са 4:2 Вотфорд, али им та три бода, након тријумфа Сандерленда, не значе много.

Трој Дини је донео вођство гостима у 11. минуту, али је Норич брзо преокренуо. Нејтан Редмонд је изједначио у 15. минуту, а три минута касније Мбокани преокренуо. Аутоголом Катхарта у 37. Минуту, Норич је увећао предност.

Одион Игало је смањио почетком другог дела игре, али је коначан резулта, својим другим голом на мечу, поставио Мбокани у 57. минуту.

У последњој данашњој утакмици, састали су се "стари знанци" - Ливерпул и Челси. На Енфидлу, гости су водили голом Едена Азара од 32. минута, а изједначење "црвенима" је донео резервиста Кристијан Бентеке у последњим моментима игре.

Ливерпул је осми на табели са 59 бодова, док је иза њих управо Челси са десет бодова мање.

Наредне године у Премијер лиги нећемо гледати Астон Вилу, Норич и Њукасл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару