Томић: Фаворити смо; Додић: Историјска шанса

Финале Купа Србије на програму је у среду од 19.00 часова у Горњем Милановцу, састају се Партизан и Јавор. Тренер црно-белих Иван Томић свестан је чињенице да је његова екипа фаворит, али не препотентна и арогантна. С друге стране Младен Додић је истакао да је ово историјска шанса за клуб и да ће урадити све да је искористе.

"Прихватамо улогу фаворита, али апсолутно не желимо да будемо препотентни и арогантни. Надамо се да ћемо на најбољи начин прићи утакмици, играти у континуитету свих 90 минута и освојити трофеј", рекао је Томић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Према Томићевим речима, финале Купа ће за његов тим бити најважнија утакмица у пролећном делу сезоне.

"Очекује нас најважнија утакмица пролећног дела сезоне, у такмичењу које је у јануару постављено као приоритет. Долазимо у ситуацију да остваримо тај циљ", казао је Томић. Он је истакао да поштује Јавор и да ће искуство тренера ивањичког клуба Младена Додића много значити тој екипи у финалу.

Како је рекао, његови фудбалери ће учинити све да не дође до извођења пенала, већ ће покушати да утакмицу реше у регуларном делу.

Упитан да ли ће евентуалним освајањем трофеја сезона бити "спасена", Томић је одговорио да је Партизан бележио добре резултате у Европи, али не и у српском првенству.

"Када сам долазио у јануару била је могућност да се освоји Куп. Било је математичких шанси за лигу, али је бодовна предност Звезде практично била недостижна. Партизан увек жели оба трофеја и да буде конкурентан. Просто, ову сезону можемо да поделимо на три дела, првенство, Куп и Европу. Партизан је у два од три дела био успешан", навео је Томић.

Фудбалер црно-белих Дарко Брашанац рекао је да очекује победу и трофеј.
"Срећан сам и поносан што ћу бити учесник још једног финала. Такве утакмице су изузетно важне. Поред 'вечитог' дербија, финале Купа је највећа наша утакмица и бићемо максимално мотивисани и спремни да турболентну сезону завршимо на прави начин", рекао је Брашанац.

Додић: Историјска шанса за Јавор

Тренер фудбалера ивањичког Јавора Младен Додић рекао је да ће његов клуб у среду имати историјску шансу да у Купу против Партизана освоји свој први трофеј и да ће све учинити да се то деси.

"Финале Купа је уз 'вечити' дерби највећа утакмица у српском фудбалу. Имао сам част да учествујем пре две године, а ове с још већом амбицијом јер Јавор у 104 година дугој историји није имао прилику да се бори за трофеј. За нас је ово утакмица историје", рекао је Додић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Додић је истакао да је Партизан свакако фаворит, али да се његов тим неће предати.

"Партизан је фаворит. Има одличну екипу, микс искуства и младости. Стручни штаб је успео да турболентну сезону доведе у мирну луку и приликом да је у финалу можда и крунише. Не предајемо се. Пружали смо добре партије у Купу и екипе које смо избацивали су биле фаворити против нас. У финалу морамо да пружимо најбољу партију како бисмо савладали респектабилног противника. Да нисмо веровали, не бисмо били у финалу", казао је Додић.

Он је додао да је циљ да Јавор у финалу одигра своју најбољу утакмицу у сезони и донесе радост својим навијачима. Такође је истакао да му је драго што ће се утакмица играти у Горњем Милановцу, који је "негде на пола пута" и позвао навијаче да подрже екипу, јер "ко зна када ће се Јавор опет борити за трофеј".

Капитен Јавора Милован Миловић рекао је да је пресрећан због тога што ће са својом екипом играти финале Купа.

"Изузетно сам срећан што играмо финале. Поносан сам на резултат остварен у овом такмичењу. Потпуно смо заслужено у финалу, остаје нам још један корак и желимо победу. Далеко од тога да претимо Партизану јер немамо право на то. 104 године дуга традиција, прва шанса за трофеј и учинићемо све да до тога дођемо", рекао је Миловић.

Утакмица ће се играти у среду од 19.00 у Горњем Милановцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару