Пронаћи ће Елвиса живог, Обама ће заиграти крикет, Лестер ће бити шампион...

Почело је на Тајланду, секс скандалом и одласком тренера који је новинара назвао нојем (!). Завршило се титулом у Премијер лиги, не најбољој на свету, али свакако најкомпетитивнијој и најнапорнијој. Шта је тајна Лестер Ситија, екипе састављене од другопозиваца, одбачених фудбалера и никада остварених талената, и њиховог тренера Клаудија Ранијерија, Господина Нормалног како га сада зову у Енглеској, који никада до сада није освојио ниједан трофеј? Има ли ту нечега паранормалног?

Велики број људи мисли да има... Будистички храм у Бангкоку преко ноћи је постао место окупљања навијача фудбалског клуба Лестер, барем оних са Тајланда.

Главни монах тог храма је пре неколико месеци прогнозирао да ће Лестер, тим који би по свим параметрима морао да се бори за голи живот у Премијер лиги, освојити шампионску титулу у Енглеској. Његове прогнозе су се обистиниле, а од јутрос навијачи посећују храм Златног Буде и надају се да ће моћи да додирну и купе заставе фудбалског клуба Лестер које је благословио монах Пра Промангкалачан.

Власници Лестера су његови велики поштоваоци, а у више наврата током године водили су га у Енглеску да освешта стадион и да одржи молитве са играчима. Храм је окићен правоугаоним заставама Лестера направљеним од жуте свиле са амблемом клуба - лисицом, окруженом будистичким верским симболима.

Асистент главног свештеника Корпсин Ујаса-ард рекао је посетиоцима да ниједна застава није на продају.

"Да сам на почетку године натерао некога да узме заставу Лестера, нико не би прихватио. Ко би рекао да ће ово да се догоди", рекао је Корпсин, који је носио тамно плави дрес Лестера.

Монах Пра Промангкалачан ће изабрати коме ће поклонити освештане заставе Лестера.

"Никада нисам веровао у благослове, све до сада. Овај монах је невероватан. Лестер никада није освојио титулу, а ово је чудо", рекао је 51-годишњи Линг Пакорпвон, који је дошао из провинције Чонбури да купи заставу Лестера.

Сонгвит Суванарам рекао је да је монах Пра Промангкалачан светац.

"Шансе да Лестер освоји титулу биле су прилично мале. Пратим га већ десет година, мислим да је монах магичан, он је светац. Жарко желим заставу Лестера пошто се ово све обистинило", рекао је он.

Утакмице Премијер лиге су гледане на Тајланду, као уосталом свуда у Азији, али углавном због Манчестер Јунајтеда и Челсија, али после великог успеха Лестер је наравно избио у први план.

А да би тамо остао, поменути власници ће морати да покушају да колико-толико учине успех одрживим.

Ајават Шривадханапрабха, син власника клуба Вичаја Шривадханапрабхе, гледао је утакмицу на Стамфорд Бриџу (између Челсија и Тотенхема), а после тог меча рекао је да ће управа покушати да задржи екипу на окупу.

"Никога нећемо продати. Ми нисмо клуб који производи играче, које ће развијати други. Сви играчи желе да остану да се заједно боримо и видећемо докле ћемо догурати. Продавање играча није у нашим плановима", рекао је он.

То су жеље. Реалност је мало другачије, наравно... Очекује се да ће током летњег прелазног рока богатији клубови послати понуде Лестеру за Ријада Мареза и Нголоа Кантеа, нападача Џејмија Вардија и голмана Каспера Шмајхела. Клуб са Кинг Пауер стадиона неће моћи да одбије баш сваку од њих.

"Мој отац је поносан што је власник енглеског премијерлигашког клуба. А сада је власник шампионског тима Премијер лиге и не може бити поноснији. Он срцем води клуб", рекао је Ајават. Он је додао да ће шампионски пехар бити украшен плавим и жутим тракама. Плава је боја Лестера, а жута је боја тајландске краљевске породице.

Пехар новим шампионима, чије су шансе од стране кладионица уочи сезоне биле означене 5.000 – 1, што је равно томе да ће Елвис Пресли бити пронађен жив или да ће Барак Обама заиграти крикет за Енглеску, биће уручен у суботу, када ће Лестер на свом терену играти против Евертона.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 21. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару