Пантелић: Угледајмо се на Белгију, време је за младе

Бивши фудбалски репрезентативац Србије Марко Пантелић рекао је да националном тиму потребно да прекопира Белгијанце и новом селектору пружи праву шансу, како би се коначно изградио тим и бележили успеси.

"Надам се да ће промене, ако уопште дође до њих, да буду на боље и како доликује. Тада се треба одлучити о селектору и мора коначно да се преузме одговорност. Свесни смо да народ жели одмах успех, али сада морамо да градимо тим од млађих категорија", рекао је Пантелић новинарима у хотелу Краун плаза.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде, ПСЖ-а, Херте, Ајакса и Олимпијакоса истиче да је недопустиво да репрезентација пропусти треће велико такмичење заредом.

"Неопходно је да дамо шансу младим момцима, били смо омладински прваци Европе и света... Сведоци смо шта је Белгија урадила, били су свесни своје лепе будућности и свесно пропустили нека такмичења. Сви знамо који смо успех направили пласманом на Светско првенство у Јужној Африци, али од тада немамо успех", поручио је Пантелић.

Пантелић је додао да му жао што је Саво Милошевић поднео оставку на место директора репрезентације.

"Пуно тога је урадио за репрезентацију. Морамо да имамо људе у Савезу који су изградили велике каријере, били величине и ауторитет у иностраним клубовима. Ако се већ прави нешто нови онда мора да се пружи потпуна аутономија људима који оставили велики траг", рекао је Пантелић, нагласивши да је ФСС једини Савез у Европи који нема у свом кадру истакнутог бившег репрезентативца.

"Не мора да значи да су они компетентни, али мора да им се пружи шанса", рекао је Пантелић.

Као бивши играч Звезде, Пантелић редовно прати утакмице вољеног клуба.

"Искрено, презадовољан сам освајањем титуле. Честитао бих свима у клубу, на челу са тренером Божовићем на одлично урађеном послу. Има још доста времена до Европе, битна ствар је прелазни рок, биће одлазака и долазака. Морамо да погодимо са појачањима", закључио је Пантелић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 22. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару