Читај ми!

Партизан убедљив против Младости, реми Звезде у Чачку

Завршено је последње 30. коло Суперлиге Србије. Познати су учесници плеј-офа и плеј-аута, као и стартне позиције свих екипа. Лидер шампионата Црвена звезда у финишу стигла до изједначења против Борца у Чачку – 1:1, Партизан убедљив против Младости, 4:0. Победе остварили Војводина, Чукарички, Металац, Јагодина, Нови Пазар и Рад.


Борац је до предности стигао голом Лазара Обрадовића у 33. минуту, на асистенцију Срђана Вујаклије који је после убачене лопте са левог бока остао сам на десној стативи, те покушао да шутира, али је додао само до левог бека чачанског тима, а овај је лагано са око шест метара савладао Дамира Кахримана.

Пре јединог гола на утакмици београдски тим је диктирао темпо, али није озбиљније
угрозио гол Владимира Бајића.

Лидер шампионата је и у наставку сусрета био доминантнији, међутим, услови терена у Чачку им нису омогућили квалитетну пас игру, па није било озбиљнијих шанси. Прву добру прилику за изједначење Црвена звезда је пропустила у 77. минуту, када је са ивице казненог простора слободан ударац извео Михајло Ристић, лопта је ишла по средини гола, а тамо је Уго Вијеира закачио и пребацио преко гола.

Ипак, гости су у Чачку успели да избегну први пораз у шампионату, а најзаслужнији за то је био Уго Вијеира, који је у 91. минуту, после центаршута Славољуба Срнића с десне стране, остао сам испред Бајића и снажним ударцем га савладао.

Два гола Божинова и Илића, Партизан убедљив против Младости

Фудбалери Партизана победили су на свом терену екипу Младости са 4:0. Голове за Партизан постигли су Валериј Божинов у шестом и 45. минуту, као и Саша Илић у 57. и 73. минуту.

Изабраници Ивана Томића су офанзивно ушли у меч, па су повели већ у шестом минуту голом Божинова из пенала. Минут раније је Немања Михајловић, после асистенције Небојше Косовића, сјајно ушао у казнени простор гостију, Милошу Шатари није остало ништа осим да фаулира играча црно-белих, па је судија Александар Васић показао на белу тачку.

Партизан је и наставку утакмице претио, прву добру шансу није искористио Евертон у 13. минуту када је шутирао поред гола, а затим је Михајловић у размаку од само неколико минута имао две готово идентичне прилике.

Михајловић је прво у 29. минуту изашао сам испред голмана Борца, али је Немања Крзнанић одбранио његов ударац, а потом је у 32. минуту, на пас Божинова, шутирао поред гола.

Партизан је добру игру у првих 45 минута ипак успео да материјализује, пошто је Божинов, на асистенцију Евертона, погодио за 2:0.

Друго полувреме је почело приликама Младости, али је Партизан већ у 57. минуту повећао предност. Илић је добио је лопту на десној страни шеснаестерца, преварио је своје чуваре и без проблема послао лопту у мрежу за 3:0.

Коначан резултат својим другим голом на утакмици поставио је капитен Илић у 73. минуту лепим ударцем са ивице шеснаестерца.

Војводина је у Новом Саду са 2:1 тријумфовала против Вождовца. Новосађани су пред својим навијачима потврдили да су у успону форме, пошто су остварили другу узастопну победу у првенству Србије. Голове у тријумфу против Вождовца постигли су Дејан Мелег у шестом минуту и Данило Секлуић у 25. минуту. Једини гол за Вождовац постигао је Ненад Маринковић у 62. минуту.

Чукарички је у Суботици савладао Спартак са 2:0. Екипа са Бановог Брда је головима Андрије Павловића у трећем и 35. минуту славила на гостовању на самом северу. Спартак је убележио 14. пораз у шампионату.

Рад је на Бањици победио Раднички из Ниша са 2:0 и тако остварио други тријумф у пролећном делу шампионата. "Грађевинари" су одличном игром на почетку другог полувремена сломили отпор Радничког, а головима Александра Лутовца у 46. и Андрије Калуђеровића у 50. дошли до тек пете победе у првенству.

Резултати:

Борац Чачак - Црвена звезда 1:1 (Обрадовић 33. - Вијера 90.)
Партизан - Младост (Божинов 6.(пен.), 44, Саша Илић 56,72)
Спартак - Чукарички 0:2 (Павловић 3, 35.)
Јагодина - Јавор 1:0 (Лечић 84)
Рад - Раднички Ниш 2:0 (Лутовац 46, Калуђеровић 50)
Нови Пазар - Радник 2:0 (Убипарип 20,79.)
Металац - ОФК Београд 3:1 (Мердовић 20, Стојановић 31, Миловановић 75. - Јововић 24.)
Војводина - Вождовац 2:1 (Мелег 6, Секулић 25. - Маринковић 62.)

Табела након 30. кола Супер лиге Србије:
Црвена звезда 82, Партизан 54, Чукарички 53, Борац 48, Војводина 46, Раднички Ниш 45, Вождовац 40, Радник 38, Јавор 36, Металац 35, Младост 33, Нови Пазар 31, ОФК Београд 28, Јагодина 27, Рад 26,Спартак 26(-2).

Плеј-оф и плеј-аут

Након прелиминарног (регуларног, како год желите) дела Супер лиге Србије, 16 екипа се поделило у две групе: првих осам се бори у плеј-офу, а других осам за опстанак у плеј-ауту.

Звезда има убедљиву предност у плеј-оф групи, док у плеј-ауту првог и последњег дели осам бодова.

Систем такмичења у завршној фази Супер лиге предвиђа да у првом колу игра први и други, затим трећи и четврти, па пети и шести и на крају седми и осми.

Бодови су се преполовили, а ако нека екипа има непаран број бодова, онда се њен салдо заокружује на бод више пре дељења.

Ако на крају последњег дела такмичења тимови буду имали исти број бодова, одлучиваће пласман на крају лигашког дела такмичења, а не гол разлика или међусобни сусрети, како је то уобичајено.

Тренутна табела:

Плеј-оф: Црвена звезда 41, Партизан 27, Чукарички 27, Борац 23, Војводина 23, Раднички Ниш 23, Вождовац 20, Радник 19.

Плеј-аут: Јавор 18, Металац 18, Младост 17, Нови Пазар 16, ОФК Београд 14, Спартак 13, Јагодина 13, Рад 13.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару