Томић: Младост ће бити права увертира за плеј-оф

Тренер Партизана Иван Томић верује да би победа над екипом Младости била добра увертира пред плеј-оф Супер лиге, али сматра да то неће бити лако, посебно јер неће моћи да рачуна на најјачи састав.

"Желимо да победимо на нашем терену, уз добар однос, приступ и труд. Противнику треба што мање да дозволимо да нас угрози. Далеко од тога да мислим да ће бити лагано, али нам је циљ да постигнемо што више голова. Надам се да ће сутрашња утакмица бити права увертира за плеј-оф", рекао је Томић на конференцији за новинаре.

Партизан ће у недељу дочекати Младост из Лучана у последњем, 30. колу регуларног дела Супер лиге.

Томић неће моћи да рачуна на Алена Стевановића, који је повредио стопало. Он је најавио да ће бити промена у тиму јер великом броју играча прети суспензија због жутих картона, а пред утакмицу против Црвене звезде на почетку плеј-офа.

"Имамо много играча којима прети суспензија, тако да ће и то утицати на сутрашњи састав", додао је он.

Према његовим речима, задатак екипе Партизана је да свакој утакмици до краја сезоне прилази са намером да победи и напредује, што је једини задатак који има.

Тренер црно-белих је навео да се нада наставку победничког низа, иако Партизан има веома младу екипу која је склона успонима и падовима.

"Велики рез је направљен, имамо јако младу екипу и логично је да имамо успоне и падове. Играчи се навикавају на саму атмосферу, на ривале, сам притисак који носи Партизанов дрес. Њима је лакше како пролази време јер се саживљавају са свим тим што се од њих очекује. Нећемо одступити од форсирања младих играча, нити од стила игре. Сви заједно ћемо се трудити да то буде на што бољем нивоу", казао је Томић.

Он је поновио да му је жао што партнер Немањи Михајовићу на крилним позицијама не може да буде Андрија Живковић.

"Изузетно ми је жао. То би нам отворило много могућности, растеретило би екипу. Али, момци који су овде су предани, радни и посвећени, немам шта да им замерим", рекао је он.

Томић је рекао да поштује Младост, коју са клупе предводи искусни тренер Ненад Миловановић, и да је то екипа која жели да игра фудбал и да се надиграва.

Он је додао да ће посебно обратити пажњу на Предрага Луку, који је до недавно био члан Партизана, а сада наступа за Младост.

"Лука је био овде, обратићемо поготово пажњу на њега јер сви играчи који су били у Партизану желе да се наметну и покажу да им није дата можда права шанса. Знамо његове квалитете", рекао је Томић.

Утакмица ће се играти сутра од 16.00 на стадиону у Хумској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару