Читај ми!

Матић: Ћурчић има подршку фудбалера, надам се и Савеза

Српски фудбалер Немања Матић пружио је подршку селектору националног тима Радовану Ћурчићу поручивши да исто размишљају његови саиграчи, као и да верује да Савез неће направити нову промену на клупи.

"Мислим да Ћурчић и сарадници имају подршку. Што се мене тиче, апсолутно имају, али и код осталих саиграча мислим да нема проблема. Ипак, то би требало они да одговоре, ја немам дилему", рекао је Матић за сајт ФСС уочи тренинга у Познању и после јучерашњег пораза од Пољске (1:0).

Матић је додао да медији имају право на своје мишљење и да "смењују" Ћурчића, али да не верује да исто тако мисле челници Савеза.

"Новинари имају право да пишу, имају своје мишљење, а искрено се надам да тако не размишљају одговорни људи у Савезу. Мислим да је то наручено са неке друге стране. Само се надам да су сви свесни колико смо селектора променили последњих година, а ја сам само један играч и на то не могу да утичем. Није проблем да таблоиди пишу о смени селектора када се изгуби утакмица, али мене боли то што се дан или два пред утакмицу увек коментаришу ствари које немају везе са фудбалом."

Према његовим речима, није добар осећај изгубити од Пољске, иако је Србија у многим сегментима била боља.

"Нисмо искористили шансе, али радује ме што смо били права екипа на терену, компактна и у сваком тренутку знали смо шта треба да урадимо и тако морамо да наставимо у будућности. Задовољан сам игром, али наравно да пораз није добар. Верујем да ће нас срећа послужити када то буде било највише потребно, у квалификацијама", рекао је Матић.

Везни играч Челсија истиче да свако ко се разуме у фудбал види напредак у игри репрезентацију у односу на пораз од Чешке (4:1) крајем прошле године. Он је кратко прокоментарисао изјаве играча који нису добили позив – Душана Тадића, Душка Тошића и Немање Гудеља, незадовољних радом Ћурчића и Савеза.

"Свако одговара за своје поступке. Сигуран сам да су добро размислили пре него што су то урадили, а није моје да коментаришем. То је посао Савеза, тако да немам шта да додам", закључио је Матић.

Фудбалска репрезентација Србије мартовске обавезе завршава гостовањем у Естонији наредног уторка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару