Живко Гоцић: Променићемо концепцију игре, али амбиције остају исте

Тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић изјавио је да ће његов тим у наредној сезони да промени концепцију игру, али је истакао да амбиције клуба остају исте.

Ватерполисти Новог Београда се припремају за предстојећу сезону, која почиње 21. септембра утакмицама регионалне Премијер лиге.

Екипа Новог Београда је са тренинзима у некомплетном саставу почела 1. августа, с обзиром да је велики број првотимаца био учесник Олимпијских игара у Паризу.

"Бићемо комплетни 28. августа, тада путујемо у Ниш где ћемо тренирати до 4. септембра. По повратку у Београд од 5. до 8. септембра нас очекује учешће на Меморијалном турниру Влахо Бато Орлић, коме смо домаћини трећу годину узастопно, а на коме ће још играти Вукови, Валис, Вашаш, Шпандау и Приморац из Котора", објаснио је Гоцић, саопштено је из клуба.

Актуелни шампион Србије, регионалне Премијер лиге и освајач националног Купа претрпео је бројне измене у играчком кадру.

Филип Филиповић и Душко Пијетловић су завршили играчке каријере, док су клуб напустили Алваро Гранадос, Марко Радуловић, Саво Ћетковић и гломан Лазар Добожанов.

У Нови Београд су стигли црногорски репрезентативац Ђуро Радовић, талентовани двојац из Партизана Лука Гладовић и Марко Димитријевић, затим репрезентативац Холандије Билал Гбадамаси, као и тројица играча из Вукова Виктор Урошевић, Душан Тртовић и голман Милан Глушац.

"Екипа је значајно подмлађена и то је урађено плански. Имали смо најаву Филиповића и Пијетловића да ће завршити играчке каријере и није било реално наћи замене за такве играче, па смо се одлучили да се окренемо младим снагама. Променићемо концепцију игре, али амбиције остају исте. Прошле сезоне борили смо се за сва четири трофеја, а успели смо да освојимо три. Биће тешко поновити такав успех, али уз озбиљан и предан рад и велико пожртвовање надамо се да ћемо направити добре резултате", истакао је Гоцић.

Нови Београд ће у Лиги шампиона играти у групи А са Хановером, Стеауом и победником квалификационе C групе у којој се налазе Бреша, Шпандау, Енка и ПАОК.

"Група је по мери, уз Хановер и Стеауу ривал ће нам још највероватније бити Бреша. Свака група у ЛШ је тешка, али мислим да поседујемо квалитет и да с правом можемо да пласирамо у ТОП 8 фазу. За све остало, тренутно је тешко давати било какве прогнозе", закључио је Гоцић.

понедељак, 26. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару