Божовић и Луковић: Нападамо рекорд Бенфике

У Црвеној звезди задовољни 24. победом у низу, али кажу да немају намеру да се на томе зауставе.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић задовољан је победом над Новим Пазаром (4:0) у заосталој утакмици 26. кола Супер лиге Србије, иако његова екипа није пружила феноменалну игру.

Божовић је на конференцији за новинаре у Новом Пазару рекао да је Црвена звезда након 20-ак минута несигурне игре, постигла три гола за кратко време што је одредило даљи ток утакмице.

"Имали су и они стопостотну шансу на 3:0, али је нису искористили, па је уместо тога у следећем нападу било 4:0. Није била нека течна и лепа утакмица, али сам задовољан и показали смо да смо заслужено први", рекао је Божовић.

Победа у Новом Пазара била је 24. узастопна лидера шампионата чиме је оборен рекорд генерације црвено-белих из 2000. године када их је са клупе предводио Славољуб Муслин.

"Направили смо тај рекорд и то ће тешко неко поновити. Сад ћемо покушати да достигнемо низ португалске Бенфике", нагласио је Божовић.

Тренер Новопазараца Зоран Марић рекао је да је разочаран резултатом, али је признао да он показује реалан однос снага две екипе у овом моменту.

"До првог гола Црвене звезде смо деловали коректно и били смо равноправни. Онда смо примили три гола и све је било дефинисано. Нисмо успели ментално, нити на било који други начин да се вратимо у утакмицу и све је било готово већ после првих 45 минута", казао је Марић.

Капитен Звезде Александар Луковић поносан je на то што је екипа са 24. узастопне победе ушла у клупску историју, али каже да црвено-бели немају намеру да се зауставе на томе јер желе да поставе европски рекорд, који држи Бенфика са 29. тријумфа у низу. 

"Нигде није лако добити 24 везане утакмице, која год да је лига у питању. Многи потцењују нашу лигу која није толико слаба и није лига која нема квалитет. То је један податак за поштовање, али не треба тиме да се задовољимо. Ако и у наредним утакмицама будемо имали приступ као данас, зашто не бисмо оборили и европски рекорд?", рекао је Луковић за клупски сајт.

Луковић је био и стрелац на данашњем мечу са Новим Пазаром.

"Испало је на крају да није било тешко, али је била тврда утакмица. После првог гола дали смо и други релативно брзо, а потом рутински привели утакмицу крају. Ово ми је први гол главом, а пети или шести у каријери. Драго ми је због гола, али много ми је драже због екипе, због рекордне победе. Такође ми је много драго и због публике, јер Нови Пазар важи за вруће гостовање", поручио је искусни дефанзивац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару