"Орлови" се спремају за Пољску и Естонију

Фудбалери Србије спремају се за пријатељске мечеве са Пољском и Естонијом. Бранислав Ивановић и Александар Митровић верују да су пред "орловима" две добре провере, како би се што боље припремили за квалификације за Светско првенство. Кахриман мења повређеног Дмитровића. Грујић остао у репрезентацији, али не игра у Пољској.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић верује да су предстојећи пријатељски мечеви против Пољске и Естоније добра прилика да екипа на прави начин започне припреме за старт квалификација за Мундијал у Русији.

"Пред нама су две добре провере, а све у жељи да се што боље припремимо за оно што нас очекује у септембру када почињу квалификације за Светско првенство. У овом тренутку имамо доста кадровских проблема, пре свега због повреда, али без обзира на то ове две утакмице морамо да одрадимо на прави начин", рекао је Ивановић у Старој Пазови на почетку припрема.

Он је приметио да има доста промена у тиму, а да је времена за уигравање мало.

"То је проблем већ уобичајен за репрезентацију, важно је да се повређени опораве, а нови играчи што пре уклопе. Мотива имамо, Пољаци су веома озбиљна селекција и сигурно да ће нам овај тест бити од огромног значаја. Због ситуације у којој се налазимо за нас више нема пријатељских утакмица, практично нама квалификације почињу већ од меча са Пољском и такав ћемо имати приступ",оценио је фудбалер Челсија.

И Александар Митровић сматра да Србија нема више права на грешку.

"Мечеви са Пољском и Естонијом представљају почетак новог циклуса. Оба ривала заслужују респект, Пољаци поготово. Ради се о веома јакој селекцији која има неколико појединаца који наступају у најачим европским лигама. Видећемо где се налазимо у овом тренутку, јер су иза нас турбулентне квалификације за Европско првенство, разноразни проблеми који су нас пратили, а које желимо да оставимо иза себе", истакао је Митровић.

Он је јуче постигао гол за Њукасл у дербију против Сандерленда 1:1, али и морао пре краја да напусти терен због повреде.

"Добио сам јак ударац у браду, изгубио сам свест на тренутак, али сада се добро осећем и надам се да ћу бити спреман за меч са Пољском. Очекивања су велика, желимо већ сада да покажемо како знамо шта нас очекује у септембру, а сви желимо исто, пласман на Светско првенство", поручио је Митровић.

Србија гостује Пољској у Познању 23. марта, а шест дана касније на програму је дуел против Естоније у Талину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 27. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару