Платинијево "Бај, бај" Фифи

Доскорашњи председник Европске фудбалске уније Мишел Платини рекао је да одустаје од кандидатуре за председника Светске фудбалске федерације, али да остаје одлучан у намери да обори осмогодишњу суспензију.

"Повлачим се из трке за председника Фифа. Овај тренутак није добар за мене. Немам средстава да се равноправно борим са кандидатима. Нисам добио шансу да играм игру. Бај, бај, Фифа, председништву Фифе", рекао је Платини агенцији Асосијејтед прес.

Етичка комисија Фифа суспендовала је прошлог месеца Платинија на осам година, а избори су заказани за 26. фебруар, што је прекратко да би успешно оборио суспензију.

Платини је суспендован јер је од досадашњег председника Сепа Блатера 2011. године добио два милиона швајцарски франака, што је не само сукоб интереса, већ је и могуће кривично дело у Швајцарској.

Суспензију Фифа правно може да обори једино Суд за спортску арбитражу (ЦАС).

"Више времена сам провео у собама за саслушање него на фудбаском терену говорећи о формацијама 4-3-3 или 4-4-2 или фудбалским вестима. Приступам овоме филозофски, сачекаћу и видећу шта ће се десити. Али, неправда је одвратна и покушавам да се борим против ње", рекао је Платини.

Блатер и Платини су у децембру ослобођени оптужбе за корупцију, али су суспендовани због неколико прекршаја, укључујући и сукоб интереса. Платини је радио у Фифа као Блатеров саветник од 1998. до 2002. године. Он је рекао да не жали због добијања новца.

"Не могу да жалим ни због чега у тој причи, јер су ми се ствари сручиле на главу иако нисам урадио ништа лоше. Тешко ми је да схватим шта се десило, осим ако неко не жели да ме спречи да се кандидујем", рекао је он.

Платини је рекао да су га "многи" национални савези подржали у кандидатури за председника Фифа.

"Добио сам 100 писма подршке и имао сам 50 обећаних гласова. Имао сам око 150 савеза који су мислили да сам ја права особа да решим Фифине проблеме. То се сада неће десити. Али, пошто нема ограничења за старост, можда ћу поново покушати за 20 година. Ко зна?", рекао је 60-годишњи Француз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару