Читај ми!

Ћурчић: Биће промена у репрезентацији...

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да национална селекција мора да избори пласман на Светско првенство у Русији 2018. године и најавио да ће у предстојећем циклусу квалификација бити промена у тиму.

"Има оних који су склони да потцењују групу у којој се налазимо, а ја знам да Србија неће никога ни преценити, али ни потценити. Наравно, боље је да смо у групи с Велсом него Немачком или Шпанијом, али без обзира на име ривала, за нашу судбину питамо се само ми. Нисмо у ситуацији да себе стављамо у први план када други играју на великим такмичењима, али с вером у себе и, на првом месту, тимским духом, можемо, а ја кажем и морамо, доћи до Русије. Верујем да ће тако бити", рекао је Ћурчић у интервјуу за сајт Фудбалског савеза Србије.

Репрезентација Србије играће у Групи Д квалификација за Светско првенство са селекцијама Велса, Аустрије, Ирске, Молдавије и Грузије.

Србија на последња два Европска првенства и Светско првенство у Бразилу није изборила пласман, а у међувремену млађе селекције су постале континентални и планетарни шампиони.

Ћурчић је оценио да је "случај дрон" на утакмици са Албанијом у квалификацијама за ЕП у Француској много пореметио репрезентацију и да је то један од разлога што национални тим није изборио пласман на континентални шампионат.

"Пораз од Данске у квалификацијама у великој мери је последица 'случаја дрон', јер да није било прекида меча са Албанијом, многе ствари би се у квалификацијама другачије одвијале. Не, наравно, није то алиби за било кога, само констатација да је све то имало утицаја на играче и амбијент у репрезентацији и око ње. Поново смо били у ситуацији да у раној фази крећемо из минуса. Било је потребно време, које није било наш савезник, да покушамо да надокнадимо велики минус, а онда су се понављале неке ствари које су нас дефинитивно удаљиле од пласмана на ЕП", рекао је Ћурчић.

Он је оценио да је незадовољство јавности због неуспеха у још једном квалификационом циклусу на површину изашло после пораза у пријатељској утакмици од Чешке у Острави и додао да би из тог дуела требало извући поуке, као и да би тај меч требало да буде основ за промене у националној селекцији.

"Не прихватам никакве изговоре, јер резултат је био и остао, без обзира на спољне утицаје, једини судија. Да, промена ће бити, али до марта нећу говорити о именима. Уосталом, важан је тим, а не појединац", рекао је Ћурчић.

Он је додао да за Србију више нема пријатељских утакмица и да у сваку мора да се уђе с максималном концентрацијом и жељом за победом.

"Понашањем, посвећеношћу, дисциплином, концентрацијом, можемо остварити оно што сви желимо, пласман на СП у Русији. То је дух који мора да носи репрезентацију, јединство које тражим. Онај ко није спреман тако да се понаша, није вредан дреса Србије. Без обзира на име, статус у клубу, године", рекао је Ћурчић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару