Читај ми!

Нови пораз Манчестера, Ван Гал у невољи

Фудбалери Стоука победили су на свом терену Манчестер јунајтеда са 2:0, у утакмици 18. кола Премијер лиге. Јунајтед је тако везао и трећи пораз, а без победе у Премијер лиги је још од 21. новембра и тријумфа над Вотфордом. Екипа Луja ван Гала је тренутно шеста на табели са 29 бодова.

Екипи са Олд Трафорда ово је била седма утакмица без победе у свим такмичењима, што је најлошији низ Јунајтеда још од осам везаних пораза из децембра 1989. и јануара 1990. године.

Такође, овај пораз би могао Луjа ван Гала да кошта и посла и поред тога што му уговор истиче тек за 18 месеци.

Навијачи су током утакмице на Британија стадиону скандирали Ван Галу: "Ујутру ћеш бити отпуштен".

На другој страни, Стоук је стигао до седме победе у првенству и тренутно је осми са 26 бодова. Стоук је много боље ушао у данашњи меч, био је опаснији, а таква игра се домаћину исплатила у 19. минуту када је повео голом Бојана Кркића. Најзаслужнији за тај погодак Стоука био је фудбалер Јунајтеда Мемфис Депај који је направио велику грешку.

Он је, наиме, главом хтео да врати лопту до голмана Давида де Хее, али то није урадио како је желео, па је лопту узео Глен Џонсон, који ју је потом убацио у шеснаестерац гостију, а Кркићу са ивице петерца није било тешко да погоди мрежу.

Стоук је врло брзо постигао и други гол, у 26. минуту, а стрелац је био Марко Арнаутовић. Након слободног ударца, Арнаутовић је натрчао на одбијену лопту и са 20 метара је закуцао у мрежу за 2:0.

Јунајтед је у другом полувремену заиграо боље, имао је неколико прилика за гол, а најбољу је пропустио Маруан Фелаини, али резултат се до краја утакмице није мењао. Стоук у наредном колу гостује Евертону, док Манчестер јунајтед дочекује Челси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи