Матић: Доказаћу да сам заслужио награду за најбољег играча

Фудбалски савез Србије прогласио је Немању Матића за најбољег играча, а Вељка Пауновића за најбољег тренера у 2015. години. На годишњој свечаности ФСС у Старој Пазови Златне лопте Матићу и Пауновићу уручио је председник Томислав Караџић.

"Велика ми је част што стојим овде са овим пехаром, а кући носим и велику обавезу да у 2016. години оправдам овај трофеј, докажем да сам га заиста заслужио. Имам много енергије, жеље и воље да то урадим", рекао је Матић приликом уручења награде на свечаној церемонији Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Фудбалска репрезентација Србије неће играти на Европском првенству у Француској 2016. године, пошто је заузела четврто место у Групи И са четири бода, испред Јерменије, а иза Португала, Албаније и Данске.

Матић је додао да има велики мотив и да репрезентација Србије бележи много боље резултате у будућности.

"Није лако, поготово на овом нивоу. Велики је мотив да направимо ствари бољим него што смо до сада то радили. Верујте ми, даћу све од себе да тако и буде", казао је везни фудбалер енглеског Челсија.

Матић је за најбољег играча проглашен и у 2014. години и изједначио се по броју награда са капитеном репрезентације Србије Браниславом Ивановићем.

Награду за најбољег тренера добио је Вељко Пауновић, који је летос омладинску репрезентацију Србије одвео до титуле светског шампиона на такмичењу на Новом Зеланду.

"Ово је признање које заиста нисам очекивао, али је за мене јако значајно. Када сам започињао први говор пред момцима истакао сам четири вредности: ентузијазам, поштовање, одговорност и поверење. Данас желим да истакнем нову вредност, а то је захвалност", рекао је Пауновић, који је у међувремену постао тренер америчког клуба Чикаго.

Пауновић се захвалио својој породици, "фудбалској фамилији", људима из ФСС-а и свима који су радили на пројекту и на било који начин допринели успеху.

Потпредседници ФСС-а Иван Ћурковић и Славиша Кокеза уручили су посебне медаље те организације освајачима Светског првенства за играче до 20 година.

Свечаности у Старој Пазови присуствовала је већина играча из те генерације, а признања су добили и чланови стручног штаба на челу са Пауновићем, као и директори селекција ФСС-а Саво Милошевић и Митар Мркела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару