Караџић: Памет у главу, нови фијаско нам неће опростити!

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић истакао је да не бежи од одговорности, јер неуспех А репрезентације и даље све тишти. Он је посебно нагласио да мора да се пронађе решење за консолидацију националног тима, пошто "нови фијаско нико неће толерисати".

"Са пуно пажње, знања и хтења морамо да пронађемо решење да консолидујемо национални тим и већ сутра се окренемо одласку на Светско првенство у Русији. Више нам нико неће опростити ако дође нови фијаско репрезентације. Једна оцена мислим да стоји, за тај неуспех постоје објективне и субјективне слабости. Не бежимо од одговорности", рекао је Караџић на годишњој свечаности Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Фудбалска репрезентација Србије неће играти на Европском првенству у Француској 2016. године, пошто је заузела четврто место у квалификационој Групи И са четири бода, испред Јерменије, а иза Португалије, Албаније и Данске.

Караџић је поновио да су разне околности утицале на то, попут дрона на утакмици са Албанијом, утакмица играних без публике, новчаних казни и одлука Суда за спортску арбитражу о одузимању бодова.

"Све то је био додатни ударац ионако пољуљаној А репрезентацији", додао је он.

Према његовим речима, неуспех репрезентације "све тишти" и о томе не може да се говори са више оптимизма.

Караџић је најавио да ће пред наредну седницу Скупштине бити поднет детаљан извештај за 2015. годину.

"Биће то подебела књига у којој ћемо реално, објективно и тачно описати годину иза нас", навео је први човек ФСС-а.

Као позитивне ствари у ФСС-у, Караџић је навео освајање Светског првенства на Новом Зеланду омладинске репрезентације Србије.

"Резултат који је наша репрезентација остварила на Новом Зеланду јесте највећи успех српског фудбала. Не мислим да ће се тај успех брзо поновити, али треба да буде циљ. Тај резултат произлази из континуитета рада те селекције", рекао је Караџић.

Караџић је поново честитао селектору Вељку Пауновићу и члановима те селекције.

Он је додао да је ФСС сопствена средства издвојио за изградњу рефлектора на стадионима Рада и ОФК Београда, али и да је помагано свим клубовима.

"Помагали смо клубовима до последњих граница наше рентабилности. Искукали смо значајна средства за осветљење стадиона Црвене звезде, изградили смо терен на стадиону Партизана. Помагали смо све друге клубове, пре свега кроз средства која су планирана од Фифе и Уефе. Позајмили смо где смо могли и чинићемо то и даље, иако то нигде фудбалски савез не ради", рекао је Караџић.

Караџић је са посебном пажњом говорио и о томе да "све снаге и позитивну климу" треба усмерити на изградњу националног стадиона, који је, према његовим речима, од огромног значаја за српски фудбал.

"Долазе нам црни дани када нећемо моћи да играмо на нашем стадиону. Зато је важан пројекат националног стадиона", закључио је први човек Фудбалског савеза Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару