Читај ми!

Блатер као Терминатор: Вратићу се!

Одлазећи председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је да ће се жалити Суду за спортску арбитражу на одлуку Етичке комисије Фифе о осмогодишњој суспензији.

Жалићу се Суду за спортску арбитражу, али и швајцарском суду. Према швајцарском закону, за такву казну мораш да урадиш нешто веома, веома важно", рекао је Блатер новинарима у Цириху.

Етички комитет Фифе суспендовао је Блатера и председника Европске фудбалске уније Мишела Платинија на по осам година. Суспензија ступа на снагу одмах, па Блатер и Платини неће моћи да се баве никаквим активностима у вези с фудбалом, саопштила је Фифа.

Блатер и Платини су суспендовани због "нелојалне исплате" два милиона долара, колико је 79-годишњи Швајцарац 2011. године платио том бившем француском репрезентативцу за консултантске послове обављане од 1998. до 2002. године.

Непосредно по саопшењу одлуке Етичке комисије, Блатер је одржао конференцију за новинаре.

"Ово није добар дан за мене или Фифу. Последњи пут смо се овде састали када смо представљали кандидатуру Јужноафричке Републике за Светско првенство 2010. Тог дана је овде био и Нелсон Мандела. Говорио је о хуманости... У свету фудбалу хуманост нема друго значење осим међусобног поштовања. Ово помињем јер сам данашњу вест добио мало после вас", рекао је Блатер. Он је истакао да је постао "врећа за ударање".

"Веома ми је жао. Жао ми је што сам и даље врећа за ударање. Жао ми је фудбала. Жао ми је Фифе. Служио сам више од 40 година. Жао ми је више од 400 запослених у Фифи. Жао ми је и себе и како сам третиран у овом свету хуманости", навео је Блатер.

Блатер је казао да је са адвокатом мислио да је успео да убеди Етички одбор у вези са ситуацијом о исплати Платинију за, како је навео, "уговор који никад није окончан".

"Споразум је направљен 1998. године, непосредно после Светског првенства у Француској... Запањен сам одлуком Етичког комитета који пориче постојање тог споразума, који је потврђен на седницама два Извршна комитета Уефе, у Шведској и Цириху 1998. године", рекао је Блатер.

"Споразум је касније потписан. Дакле, имамо доказ да то није био договор само Платинија и мене. Прошао је кроз финансијски и извршни комитет Фифе и Конгрес. Регистрован је", додао је Швајцарац.

Блатер је истакао да су он и Платини од првог дана истраге одвојени, да нису могли да се договарају, а да су током саслушања рекли исте ствари.

"Али, сада кажу да то није битно. Знате шта то значи? Значи да смо ми лажови, а то није истина", рекао је он.

Блатер је навео и да се не стиди, већ да само жали због такве одлуке Комисије, као и да себе и даље види као председника Фифе.

"Нису показали доказе... Ја сам принципијелан човек, никад нисам узео новац који нисам зарадио, плаћам своје дугове. Сада ми кажу да сам покушао да подмитим Платинија за изборе 2011. То је лаж", рекао је Блатер.

"Етички комитет је прво рекао да ћемо бити суспендовани доживотно, а сада су то смањили. То је знак да нешто не функционише у систему. Зато морам да наставим да се борим. Жалим што сам постао врећа за ударање за организацију којој сам свим срцем служио 41 годину. Фифа и даље добро функционише", навео је Блатер.
 
"Вратићу се", рекао је Блатер у стилу Шварценегера на крају конференције и напустио просторију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару