Жилберто Силва завршио каријеру

Жилберто Силва, који је био важан шраф у непобедивој машинерији Арсенала пре више од једне деценије, завршио каријеру у 39. години.

Бивши бразилски фудбалски репрезентативац Жилберто Силва саопштио је данас да је завршио каријеру у 39. години.

Силва, који је 2002. године освојио Светско првенство са Бразилом, а пет година касније Куп Америке, није играо последње две године због озбиљне повреде колена.

Он је током каријере играо за Америка Минеиро и Атлетико Минеиро, а од 2002. до 2008. године био је кључни играч Арсеналове екипе која је у сезони 2003-2004 без пораза освојила Премијер лигу.

"Данас завршавам своју каријеру спортисте. Ово је тешка одлука. Колико год да је болно и тужно, ја овај тренутак доживаљавам са великом радошћу. Провео сам радосних 20 година, тако је било мени и мојој породици", рекао је Силва, пренели су британски медији.

Осим титуле са Арсеналом, Силва је освојио и два ФА купа и играо у финалу Лиге шампиона.

После одласка из Арсенала освојио је титулу са Панатинаикосом, а затим се вратио у Бразил, где је 2013. године освојио Куп Либертадорес са Атлетиком Минеиром.

"Паузирао сам последње две године припремајући се за нову фазу живота и нисам знао када ће доћи време за пензију. Сада је време да то учиним", рекао је 39-годишњи Силва.

За репрезентацију Бразила одиграо је 93 утакмице и постигао три гола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи