Звезда на "петарду" одговорила - седмицом!

Након катастрофе у мечу са Борцем на свом стадиону и испадања из Купа, фудбалери Црвене звезде одиграли су феноменалан меч на Бановом Брду и савладали домаћи Чукарички са 7:2.

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали у гостима екипу Чукаричког са 7:2 (3:2) у последњем мечу 20. кола Суперлиге Србије.

Лидер Суперлиге на најбољи могући начин одговорио је после испадања из Купа Србије и тешког пораза од Борца (5:1), пошто је напунио мрежу најбољој одбрани лиге која је до овог кола примила само девет голова.

Црвена звезда је можда одиграла најбољи меч ове сезоне и головима Марка Грујића, Славољуба Срнића, Луке Јовића и по два пута Луиса Ибањеза и Уга Вијеире, поразила до овог кола другопласирану екипу шампионата.

Фудбалери Чукаричког су само у првом полувремену одржавали неизвесност преко младог нападача Андрије Павловића, али у наставку нису могли да парирају изабраницима Миодрага Божовића, посебно после искључења Филипа Стојковића у 54. минуту.

Црвена звезда забележила је најубедљивији тријумф у сезони, чак 17. у низу, чиме је изједначен клупски рекорд.

Утакмица на Бановом брду, пред око 3.000 гледалаца, почела је врло динамично, пошто је Чукарички повео већ из прве прилике у четвртом минуту. Капитен Игор Матић је извео корнер са десне стране, а највиши у скоку био је Павловић који је са око пет метара ударцем главом савладао Дамира Кахримана.

Звезда је затим заиграла знатно одлучније и офанзивније, док је у екипи Чукаричког дошло до малог пада у игри.

Гости су до изједначења дошли у 15. минуту, после шута Грујића са око 17 метара, након додавања Срнића. Црвено-бели су након пет минута стигли до преокрета, а други гол за госте постигао је Ибањес из једанаестерца, који је минут раније скривио Бојан Остојић, јер је у казненом простору оборио Уга Вијеиру.

Ипак, екипа Чукаричког се није предала после преокрета. После једне дубинске лопте Драгољуба Срнића ка Павловићу, нападач тима са Бановог брда је успео да се ослободи свог чувара Александра Луковића и изађе сам испред Кахримана, који није успео да одбрани његов ударац.

Деловало је да ће екипе бити изједначене на полувремену, али је у другом минуту судијске надокнаде времена Марко Петковић на десној страни проиграо Срђана Плавшића, а овај је прошао Дејана Бољевића, те центрирао и у казненом простору пронашао усамљеног Славољуба Срнића. Он је ударцем из прве у даљи угао голмана Немање Стевановића донео ново вођство црвено-белима.

Прво полувреме је поред голова обележила груба игра оба тима и четири жута картона.

Црвено-бели су и у другом полувремену наставили истим темпом, а у 51. минуту су први пут на утакмици дошли до два гола предности. Вијеира је постигао јако леп погодак.

Чукарички је од 54. минута био у још већем проблему, пошто је Стојковић добио други жути картон након оштрог фаула над Плавшићем.

Остатак сусрета протекао је у потпуној иницијативи црвено-белих. У 61. минуту је било већ 5:2, након сјајно изведеног слободног ударца Ибањеса са око 30 метара.

Вијеира у 75. минуту постиже још један леп гол. Португалац је на левој страни казненог простора примио лопту, а потом је прошао поред четворице дефанзиваца Чукаричког и послао лопту у мрежу.

Коначан резултат поставио је Лука Јовић у 86. минуту на асистенцију Марка Петковића.

Црвена звезда ће у наредном колу дочекати Радник из Сурдулице, док ће Чукарички гостовати Радничком у Нишу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи