Због свастике кажњен само повереник за безбедност

Прекршајни суду у Сплиту казнио је новчаном казном од две хиљаде куна повереника за безбедност Хрватског фудбалскиг савеза Зорана Цврка јер “као водитељ јавног окупљања није предузео мере прегледа игралишта ради уклањања свастике пре утакмице Хрватске и Италије одигране 12. јуна на Пољуду.”

Сплитском суду су, после инцидента када је на утакмици са Италијом 12. јуна на терену уочен исцртан нацистички симбол кукастог крста, поднете две пријаве - против Зорана Цврка и извршног председника Савеза Дамира Врбановића као одговорних особа, као и Фудбалског савеза Хрватске као организатора утакмице, пишу хрватски медији.

Прекршајни суду у Сплиту је на крају казнио само Зорана Цврка који је поднео жалбу на пресуду, па ће о њој коначну одлуку донети Виши прекршајни суд.

Да подсетимо, фудбалска репрезентација Хрватске је 12. јуна играла са Италијом на стадиону Пољуд без присуства публике по казни УЕФА због нереда на утакмици у Милану и повика "за дом спремни", а италијански новинари и представници фудбалског савеза су уочили свастику исцртану на терену и то пријавии УЕФА.

Хрватском Фудбалском савезу су изречене нове казне, а хрватска полиција је покренула истрагу која до данас није дала резултата. Чини се да све помало подсећа на ону "Нека виси Педро..."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи