Чернишов: Свестан сам где сам дошао, извући ћу Спартак

Нови тренер фудбалског клуба Спартак из Суботице Андреј Чернишов рекао је да је свестан да ситуација није једноставна у суботичком клубу, али да ће покуштаи да што пре извуче екипу из тога.

"Знам да се екипа налази у ситуацији која није једноставна, али наш задатак је да се што пре извучемо из тога. Приметио сам да у Србији и неким другим земљама, медији и људи са стране не цене много свој фудбал. Руководство и тренери се труде да фудбал подигну на виши ниво, а са стране се стално говори да је нешто лоше", рекао је Чернишов на свом представљању у Београду.

Руски стручњак је на клупи Спартака заменио Стевана Мојсиловића, који је смењен након пет узастопних пораза у Супер лиги. Он је потписао уговор до краја следеће сезоне.

Чернишов, који је током каријере водио младу репрезентацију Русије и бројне клубове, рекао је да ће му бити веома лако да се прилагоди Србији.

"Имам веома високо мишљење о српском фудбалу, у Србији има много талентованих играча. Када пратиш српски фудбал, више обраћаш пажњу на Црвену звезду и Партизан, али чуо сам за Спартак још док је пре четири године играо квалификације за Лигу Европа", рекао је Чернишов.

Он ће у понедељак почети да ради са екипом, а тим ће први пут водити у 17. колу против Јавора у Суботици.

"Имаћемо после тога две недеље да се припремимо, играчи треба да разумеју све оно што њих очекујем, а то ће бити веома тешко у кратком периоду. Надам се да ће они успети да усвоје оно што се од њих тражи", казао је руски стручњак.

Он је захвалио председнику клуба што је добио посао у Спартаку и извинио се што не говори добро српски језик, али да ће се потрудити да га научи кроз праксу.

Чернишов је казао да је велики утицај на његову каријеру има Ивица Осим, који га је тренирао током играчке керијере.

"Радио сам током играчке каријере са много добрих тренера, а највећи утисак на мене оставио је Ивица Осим. Много тога што сам видео, пренео сам у своју тренерску каријеру", казао је нови тренер суботичког клуба.

Председник Спартака Драган Симовић је рекао да му је посебно драго што ће нови тренер суботичког тима долази из "пријатељске и братске Русије".

"Дуго смо тражили решење, што није лако наћи у српском фудбалу. Импонује ми што је у Спартак, клуб из провинције, дошло велико играчко и тренерско име. Надам се да ћемо имати успешну сарадњу. Верујем у екипу која се тренутно налази ту где јесте. Мислим да треба да буде бар на средини табеле", рекао је Симовић.

Спартак након одузета четири бода због утакмице са ОФК Београдом има 11 и
претпоследњи је на првенственој табели.

Симовић је казао да се нада да ће та "непринципијелна одлука која је преседан у српском и европском фудбалу" бити поништена и да ће након тога Спартак врло брзо ухватити корак.

Он је изразио наду да ће доласком Чернишова у Спартак доћи и играчи који немају место у "јакој руској лиги".

"То би наш клуб учинило јачим, а фудбал занимљивијим", истакао је Симовић.
Помоћник Чернишову биће Милош Крушчић, који је са њим сарађивао током играчке каријере у Русији, где је провео седам година. Крушчић је рекао да има моралну обавезу да помогне Чернишову, јер је и он њему помогао док је играо у Русији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи