Читај ми!

Нови кикс Партизана, Радник одолео против шампиона

Радник – Партизан 2:2 (крај). Партизан пропустио предност од два гола у Сурдулици, Радник дошао до бода. ОФК на Карабурми савладао екипу Рада, а Борац у Чачку екипу Металца.

Фудбалери Радника из Сурдулице одиграли су 2:2 са Партизаном код куће у 13. колу Супер лиге Србије. Шампион Партизан водио је 2:0, али је Радник головима у другом полувремену изједначио и тако освојио свој 10. бод у сезони.

Црно-бели су тако остали на једној победи у последњих шест утакмица Супер лиге и сада су на четвртом месту табеле са 21 бодом, 11 мање од лидера Црвене звезде, који има меч мање. Другопласирани Борац има 24, а трећи Јавор 22, али и меч мање.

Партизан је на своје прво гостовање у Сурдулици дошао са прилично измењеним саставом, јер у тиму није било Андрије Живковића, Абубакара Умаруа, Грегора Балажица и Фабрисија Дорнеласа, али повео већ у седмом минуту, када је Петар Грбић са десне стране центрирао до Алена Стевановића, који је сместио лопту у мрежу за 1:0.

У 33. минуту било је 2:0, а асистент је поново био Грбић, који је са десне стране додао лопту Валерију Божинову, а он савладао Боривоја Ристића.

Радник је у другом полувремену заиграо офанзивније, а Партизан се повукао, тако да је домаћин у року од 15 минута дошао до изједначења након два гола Милоша Станковића.

Прво је Филип Стојановић упутио пас у простор, а Станковић је утрчао иза одбране и лако савладао Живковића.

Црно-бели су након тога имали једну стативу, Стојановић је поново покренуо акцију, па је лопта дошла до Станковића, а он донео изједначење.

Домаћи тимови изборили су победе у првим утакмицама 13. кола фудбалске Супер лиге Србије.

Борац је у Чачку голом у самој завршници савладао Металац из Горњег Милановца (2:1), Вождовац је у Београду надиграо Нови Пазар (1:0), Раднички у Нишу суботички Спартак (1:0), а у малом градском дербију ОФК Београд је славио победу против Рада (2:0).

Након што је тренер Ненад Лалатовић повукао оставку и решио да до даљег води екипу Борца, тај клуб је наставио низ одличних резултата ове сезоне.

Чачани су се мучили са Металцем, али су у финишу успели да остваре циљ и седмом победом преузму друго место на табели са осам бодова заостатка за водећом Црвеном звездом.

ОФК Београд је значајним тријумфом над "грађевинарима" одмакао од доњег дела табеле, као и Вождовац, који је славио минималну победу против квалитетног тима Новог Пазара.
Нишлије су се пробиле до шесте позиције након што су тек у другом делу утакмице срушили отпор Суботичана.

Фудбалери Јавора и Младости играли су у Ивањици нерешено 0:0. Jавор је овим ремијем остао трећепласирани са бодом заостатка за чачанским Борцем и девет за водећом Црвеном звездом, док су се Лучанци учврстили у средини табеле. 

Резултати:

Борац - Металац 2:1 (Вујаклија 20, Јевтовић 88 - Димитријевић 73)
Вождовац - Нови Пазар 1:0 (Маринковић 15)
ОФК Београд - Рад 2:0 (Микић 36, Јовановић 78)
Раднички Ниш - Спартак 1:0 (Ашћерић 52)
Радник Сурдулица - Партизан 2:2 (Станковић 57, 70 - Стевановић 7, Божинов 33)
Јавор - Младост 0:0

У четвртак од 19 сати састају се Чукарички и Јагодина, док је меч између Црвене звезде и Војводине одложен за 21. октобар.

Табела: Црвена звезда 32 бода, Борац 24, Јавор 23, Партизан 21, Војводина 20, Раднички 19, Чукарички 18, Нови Пазар 18, Младост 15, Вождовац 14, Металац 14, Рад 13, ОФК Београд 12, Радник 10, Јагодина 9, Спартак (-4) 7.

Овако је протекло гостовање Партизана у Сурдулици:

18.52 - Завршен је меч у Сурдулици, Радник - Партизан 2:2.

18.27 - ГОЛ! Радник у 70. минуту стиже до изједначења – 2:2, стрелац је поново Станковић.

18.13 - Гол! Радник смањује предност црно-белих на 2:1. Стрелац је Милош Станковић у 57. минуту.

18.01 - Настављен је меч у Сурдулици.

17.46 - Полувреме у Сурдулици, Партизан против Радника води са 2:0.

17.34 - ГОЛ! Партизан води од 33. минута са 2:0, стрелац је Бугарин Валери Божинов.

17.07 - ГОЛ! Партизан од седмог минута води у Сурдулици, стрелац је Ален Стевановић.

17.00 - Почео меч у Сурдулици између Радника и Партизана.

16.55 - Завршени су први мечеви 13. кола Супер лиге: Борац - Металац 2:1, Вождовац - Нови Пазар 1:0, ОФК Београд - Рад 2:0, Раднички Ниш - Спартак 1:0.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару