Читај ми!

Хвалоспеви Италијана о Јовићу: Уметност правовременог гола, Милану потребан Самарџић

Италијански новинар Марко Пасото посветио је текст на сајту "Газете дело спорт" улози Луки Јовића у Милану наредне сезоне.

Јовић се одлично показао у победи Милана над Монцом 3:1 у последњој припреми за нову сезону Серије А два минута по уласку игру.

Партије репрезентативца Србије навеле су новинара Марка Пасота да посвети текст његовој улози у "росо-нерима".

"Гол после два минута на мечу 'Берлускони трофеја' потврђује способност Србина као резервног центарфора. Фонсека добро говори о њему: желео је Абрахама, али он много кошта, искоришћавање српског потеног играча омогућава да се буџет стави у другу улогу.

Требало му је само два минута да уради оно у чему је увек био веома добар већ годину дана. Уђие, поентира и пре свега упозори. Да, упозори да је он, Лука Јовић, присутан, кад се гол-линија баш приближи, увек је ту. Лука, дакле, има додатну вештину: обично је искористи када око њега почну да се појављују знакови питања. У уторак увече, на трофеју 'Берлускони', та мала два минута била су му довољна да врати Милан у вођство и подсети све, а под свима мислимо на све: навијаче и људе који раде у Миланелу да можда 'ђаволи' већ имају доброг заменика за Морату код куће, и није тако строго потребно гледати около. Између осталог, прославио је гол као неко ко зна да је дао важну поруку, а заправо је то управо оно што је урадио, у право време.

Ситуација? Клуб још није донео ниједну коначну одлуку. Њихов први потез, почетком лета, био је паметан: покренути обнављање за још једну сезону без обзира, како би се заштитили од било каквог сценарија. Ако га неко жели, мора обавезно да стави руку у новчаник; ако Лука остане, миран је до следећег јуна. Максимална пажња, дакле, на ове последње две недеље тржишта. Јасан осећај је да Фофана можда неће бити последњи потпис. Али, у исто време, чини се да је пажња управе усмерена ка средини терена. Име је Самарџић, 'вајлд карта' која се може користити у линији три четвртине или као везни играч у 4-3-3.

Прошле сезоне је постигао девет голова за 1.243 минута, или један на 138 минута. Није лоше за резервисту. А кад смо већ код бројева, Лука је управо на своја плећа званично ставио Жируов број девет. Са клупске стране, није баш знак скорог развода", пише у тексту.

Милан отвара Серију А против Торина 17. августа.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару