Читај ми!

Матијашевић: Лалатовић не долази, Чукарички има тренера

Спортски директор фудбалског клуба Чукарички Владимир Матијашевић негирао је да ће екипу преузети Ненад Лалатовић и рекао да тренер Зоран Поповић има апсолутну подршку клуба. На другој страни, тренер Ненад Лалатовић рекао је да ће остати у Борцу из Чачка ако буде добио уверавања од управе тог фудбалског клуба да ће играчи добити оно што им је обећано и да више неће штрајковати.

Тренер Борца из Чачка Ненад Лалатовић поднео је оставку пре два дана, а поједини медији пренели су да ће бивши тренер Црвене звезде преузети Чукарички. Лалатовић ће данас разговарати са управом Борца и одлучиће да ли ће остати у том клубу.

Чукарички је 5. октобра именовао Зорана Поповића за новог тренера, после одласка Владана Милојевића, извештава Бета.

"Зоран Поповић је у понедељак, 5. октобра, именован за шефа стручног штаба
Чукаричког и добио је апсолутну подршку руководства клуба. Није ми јасно
због чега неко на основу чаршијских брујања може и да помисли да смо у Чукаричком толико површни и неозбиљни да бисмо после непуних седам дана мењали тренера", рекао је Матијашевић, наводи се у саопштењу.

Он је навео да је пријатељ са Лалатовићем и да се чују "свакодневно по неколико пута".

"Пријатељство не подразумева и пословну сарадњу, нарочито не у тренутним околностима. У Чукаричком смо увек били отворени за комуникацију са медијима. То се неће мењати ни убудуће, па бисмо замолили да се, уколико београдска чаршија и у наредном периоду буде брујала око наводних промена, обратите нама за проверу информација. Поготово ако се тичу евентуалне промене шефа стручног штаба, који је именован пре седам дана", рекао је Матијашевић.

"Зоран Поповић је човек и стручњак од интегритета, знања и искуства и ружно је да се његово име злоупотребљава. Са Чукаричким је потписао уговор на четири године. Имамо апсолутно поверење у њега и пружамо му апсолутну подршку", додао је Матијашевић.

Тренер Ненад Лалатовић рекао је да ће остати у Борцу из Чачка ако буде добио уверавања од управе тог фудбалског клуба да ће играчи добити оно што им је обећано и да више неће штрајковати.

Лалатовић је пре два дана поднео оставку у Борцу јер играчи нису добили обећани новац који им се дугује, због чега су штрајковали. Он ће данас разговарати са управом клуба и после састанка одлучиће да ли ће остати у Борцу.

"Ако ми буде обећано да играчи више неће да штрајкују и ако играчи добију обећано, остаћу тренер Борца. Не желим да долазим у ситуацију да екипа сваке две недеље одбија да тренира. Како да играмо наредну утакмицу (са Металцем), ако тим није тренирао. Не може без тренинга", рекао је Лалатовић агенцији Бета.

Он је навео да њему клуб ништа не дугује, али да подржава играче.

"Важно је да играчи буду задовољни. Мени клуб ништа не дугује, већ њима. Ја сам увек на страни играча, они су увек у праву. Наставићемо заједно ако добијем обећање да играчи више неће штрајковати", рекао је Лалатовић.

После 12 кола у Супер лиги Србије, Борац је трећи на табели са 21 бодом и има бод више од актуелног шампиона Партизана на четвртом месту. Прва на табели је Црвена звезда са 32 бода, а другопласирани Јавор има 22 бода.

У 13. колу у среду Борац ће играти на свом терену против Металца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару