Платини уложио жалбу на суспензију

Мишел Платини уложио жалбу на суспензију од 90 дана, коју му је изрекла Фифа. Платини је одмах добио подршку Уефе, а данас га је подржала и јужноамеричка конфедерација.

Председник Европске фудбалске уније (Уефа) Мишел Платини уложио је жалбу на суспензију од 90 дана коју му је изрекла Светска фудбалска федерација (Фифа), преноси Бета.

Платинија је у томе подржала јужноамеричка конфедерација (КОНМЕБОЛ), која му је дала подршку и у избору за новог председника Фифе. 

Интервенција КОНМЕБОЛ-а уследила је пре састанка извршног комитета Фифе, који треба да се одржи касније овог месеца и на коме треба да се одлучи да ли ће се ванредни председнички избори одржати 26. фебруара.

Етичка комисија Фифе суспендовала је у четвртак условно на 90 дана Платинија, након што је откривено да је добио око два милиона долара од светске куће фудбала и тако постао део истраге швајцарског тужилаштва.

Председник Фифе Сеп Блатер је такође суспендован на 90 дана, а у четвртак је поднео своју жалбу организацији којом председава 17 година.

Председник жалбене комисије Фифе је Лари Мусенден са Бермуда.

Платини је одмах добио подршку Уефе, а данас га је подржао и КОНМЕБОЛ.

"Претпоставка невиности је основно право о коме се мора водити рачуна. Платини није проглашен кривим ни по једној оптужби, тако да условна суспензија угрожава интегритет изборног процеса за председника Фифе, у коме Платини учествује", наводи се у саопштењу КОНМЕБОЛ-а.

Платинијева суспензија истиче пре заказаног изборног датума, али ако остане на снази, неће моћи да прође проверу интегритета да би предао документацију до 26. октобра , што је крајњи рок за подношење кандидатуре.

"КОНМЕБОЛ тражи да се условна суспензија против Платинија поново размотри и да му се дозволи да настави трку за председника Фифе, са пуним гаранцијама и без ометања његових права. Ово су тешка времена, која захтевају целокупну реформу Фифе", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару