Са Португалијом за самопоуздање

Иако утакмица са Португалијом нема резултатски значај, екипа Србије свим срцем жели победу. "Са пуно оптимизма улазимо у меч", рекао је селектор Ћурчић. Неопходно нам је самопоуздање пред квалификације за Светско првенство, сматра Немања Матић.

Селектор репрезентације Србије Радован Ћурчић верује да његов тим може да победи Португалију на крају квалфикација за првенство Европе, иако признаје да је екипа емотивно испражњена после меча у Албанији.

"Нападаћемо и бранићемо се сутра, свака победа у квалификацијама ми је најлепши утисак. Португалија има квалитет да направи нешто више на првенству Европе. Овај меч је велики изазов за нас, спремамо се за то и урадићемо све да надиграмо Португалију. Свака победа нам значи"“, рекао је Ћурчић на конференцији за медије.

Португалија је са пет узастопних тријумфа обезбедила прво место И групе, што је према Ћурчићу сасвим заслужено.

Према његовим речима, екипа је физички и емотивно испражњена после победе над Албанијом (2:0) у Елбасану.

"То не би требало да буде алиби, свих 24 играча су веома емотивно доживели утакмицу у Албанији. Од прошлости се не живи и морамо да се доказујемо. Било би лепо да је то била последња утакмица, како бисмо могли да уживамо", рекао је Ћурчић.

Фудбалери Србије су последњи пут селекцију из врха европског фудбала савладали 2010. године - Немачку на Светском првенству, али Ћурчић верује да је дошло време да се прекине традиција.

"Искрено се надам и са пуно оптимизма улазимо у меч да победимо. Победа против Албаније вратила нам је самопоздање и веру у наредним квалфикацијама"“, поручио је Ћурчић.

Немања Матић, који се афирмисао у лисабонској Бенфики, није сигуран да ће играти против Португалије.

"Био сам на терапијама и сутра ћемо донети одлуку да ли ћу играти. За сада, вероватноћа да заиграм у процентима износи 50:50. Ово је веома битна утакмица за нас, Португалија је велика екипа и на нама је да покажемо да смо добри"“, рекао је Матић.

Фудбалер Челсија верује да је екипи потребна победа против Португалије у мечу који нема такмичарски значај, како би себи доказала да може да игра добро.

"Ова утакмица ништа неће решити, али је веома битно да себи докажемо да можемо да играмо добро. Португалија је одлична екипа и биће велики изазов. Неопходно нам је да добијемо самопоуздање пред квалификације за Светско првенство", рекао је Матић.

Гости ће играти ослабљени, без Кристијана Роналда, Тијага и Рикарда Карваља, а Матић је оценио да то неће бити олакшавајућа околност за Србију.

"Шансу ће добити неки који нису досад, желеће да се докажу, тражиће прилику да се покажу у што бољем светлу. Не сматрам да ће изостанак неког играча утицати на њихову игру", казао је Матић.

Када је реч о Кристијану Роналду, Матић је рекао да је он један од најбољих фудбалера света.

"Роналдово одсуство је плус за нас, једном сам играо против њега и то је било одлично искуство. И ми ћемо играти без нашег капитена Бранислава Ивановића, тако да смо ту 1:1", рекао је Матић.

Утакмица квалификација за Првенство Европе између Србије и Португалије игра се у недељу од 18 сати на стадиону Партизана.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару