Лалатовић: Мој одлазак је морални чин

Ненад Лалатовић напустио је место тренера Борца из Чачка због катастрофалне финансијске ситуације у овом суперлигашу, у којем играчи нису примили плату пола године. Он је свој чин назвао моралном обавезом.

"Јесте, отишао сам из клуба. У понедељак треба да седнем са људима из Борца да раскинемо уговор и растанемо се на један леп начин. Играчи су одбили да тренирају већ други пут због неисплаћеног новца. Шта ја да радим? То је моја морална обавеза", рекао је Лалатовић агенцији Бета.

Према речима тренера, играчима се дугује "три-четири плате и пет премија". Екипа је у петак играла контролни меч против Радника из Бијељине.

"Они нису ни хтели да играју против Радника, али су то урадили на моју иницијативу. Рекао сам им 'хајде да будемо коректни према гостима из Бијељине. Немојте да тражите пет премија, тражите једну или пола плате'. Они су то учинили, управа им је обећала по 150 евра, али после утакмице то нису добили", испричао је тренер.

"Ја сам отишао горе и нашао само једног члана управе. Они су касније звали капитена (Стефана) Живковића и рекли су му да клуб тренутно нема пара. Играчи су ми рекли да би због мене ставили руку у ватру, али да једноставно не могу овако да раде и тренирају. Јако ми је жао, али тако је", рекао је Лалатовић.

Он није јасно одговорио на питање да ли можда остане ако се нешто промени у новцу.

"Дошао сам из Звезде, прихватио сам велики ризик. Замислите где бих био да нисам успео са Борцем? То је клуб са великом традицијом, има најбољи резултат последњих година, трећи смо на табели...Играчи су слали поруке и звали мене и мог асистента (Драгана) Шарца, али шта да радим? То је моја морална обавеза. Не могу овако да радим, пропуштањем тренинга испадамо из победничког ритма, а не може да се игра без тренинга", рекао је Лалатовић.

Борац у првих 12 кола има шест победа, три пораза и три ремија и тренутно је трећи на табели са 21 бодом, једним мање од другог Јавора и 11 мање од Звезде.

Чачани у следећем колу дочекују Младост из Лучана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару