Ивановић: Најважније нам је да имамо подршку народа

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао да осећа велику веру и подршку народа у Србији након тријумфа над Албанијом, као и да је то за национални тим најважније у овом тренутку.

„Тек сада видимо колико је била битна победа у Албанији. У овом тренутку нам је најважније да имамо подршку народа и на томе мора да се базира култ репрезентације. Надам се да ћемо у будућности остати на овом путу и да ћемо успети да оправдамо поверење. Верујем у снагу екипе и верујем да можемо да се изборимо са свим противницима", рекао је Ивановић Танјугу.

Ивановић је изјавио да је на његовом тиму био велики притисак, али да су играчи били психолошки спремни за њега.

„Од почетка смо контролисали дешавања на терену и забележили заслужен тријумф. Победа је могла да буде слађа, да смо њом отишли на шампионат Европе. Ипак, она је променила атмосферу у Србији што се тиче фудбала, репрезентације и свега око нас", рекао је Ивановић.

Он је нагласио да се осећао безбедно у Албанији, упркос инциденту када је по доласку у Тирану разбијено стакло на аутобусу са српским фудбалерима.

„Знали смо да играмо за цео народ, све Србе у региону, земљи и на Косову. Дуел је носио префикс високог ризика, али је организован на високом нивоу. Осећали смо се безбедно, и поред инцидента. Био је то један додатни мотив за нас. Ова утакмица је и пре почетка била историјска, драго нам је што се завршила са позитивним исходом", навео је Ивановић.

Дефанзивац Челсија истакао је да повреда, због које је морао да напусти терен у Елбасану, не делује безазлено и да ће накнадни прегледи установити колико је она озбиљна.

Излазак капитена није се превише осетио у игри српског тима, пошто га је Душко Тошић на прави начин одменио.

„Велика победа за нас, посебно јер знамо какав је ривалитет између две земље. Била је напета атмосфера, доста тога се писало пре утакмице, али смо уз велику борбеност смогли снаге да тријумфујемо. Можда меч није био леп за око, али смо играли као екипа и заслужено победили", додао је Тошић у разговору за агенцију Танјуг.

Тошић је поручио да жали што победа у Албанији није имала утицај на пласман на шампионат у Француској.

"Имамо јако добру екипу, али разне околности су допринеле да се не нађемо на ЕП. Почело је од утакмице против Албаније код куће, али Србија има будућност. Срећан сам што смо на крају одбрадовали нацију",закључио је Тошић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару